Home > Limbourgeois > Kersteditie van Chapeau gelanceerd in Arresthuis

Kersteditie van Chapeau gelanceerd in Arresthuis

De kersteditie van Chapeau Magazine werd gepresenteerd in het fraaie Arresthuis in Roermond. Dit boutiquehotel in de voormalige gevangenis blijft de bezoekers nog altijd verbazen. Te meer daar de gasten van tegenwoordig aanzienlijk meer luxe krijgen dan hun voorgangers die door de rechter naar deze plek verwezen werden.

Eigenaar Rob Polman heette de Chapeau-relaties van harte welkom en chef-kok Jeroen van Gansewinkel van het bijbehorende restaurant Damianz zorgde voor enkele smaakvolle culinaire verrassingen.

Polman ontving dan ook een eerste exemplaar van de editie en diezelfde eer kregen ook Joey Remie en Kisten Abels. De eerste is chef-kok van restaurant Rura in Roermond, waar de redactie een bezoek aan bracht. En Kirsten Abels, tijdelijk op krukken na een ongelukje, staat uitgebreid in deze editie vanwege haar binnengesleepte titel ‘Wijnvrouw van het jaar’.

Roermond was goed vertegenwoordigd op deze bijeenkomst, maar ook Zuid-Limburg was van de partij, onder meer een afvaardiging van Kasteel Oost in Oost-Maarland, vanwege een verhaal in dit nummer met de nieuwe managing director Marc Alofs. Ook 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma had de moeite genomen om tussen alle internationale reizen door toch bij de lancering aanwezig te zijn. Hij gaat het gastronomisch restaurant van Kasteel Oost leiden.

De familie Polman zit in Roermond ook niet stil. Rob Polman wees niet alleen op de grote opknapbeurt voor het theaterhotel de Oranjerie, maar ook de uitbreiding met het voormalige PTT-gebouw. „Daar komen nog veertig kamers bij. Zo’n oud pand is niet gemakkelijk om te bouwen naar een hotel, maar dat was het met een oude gevangenis ook niet. Maar dan krijg je wel iets speciaals.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.