Home > Jumping Indoor Maastricht > Lisa Nooren JIM-ambassadeur leeft voor de paarden

Lisa Nooren JIM-ambassadeur leeft voor de paarden

Auteur: Jules Roosenboom

De 21-jarige ruiter Lisa Nooren heeft de paardensport in haar DNA. Haar vader, Henk Nooren, is de voormalige bondscoach van de Nederlandse springruiters en zelf was Nooren al van kinds af aan niet weg te slaan uit de paardenstallen. In november neemt ze deel aan Jumping Indoor Maastricht, het concours waarvan ze sinds dit jaar ook ambassadeur is. Een thuiswedstrijd die ze zelf ‘het mooiste concours van Nederland’ noemt.

AMBASSADEUR
Het succes van JIM schuilt volgens haar in de wijze waarop wordt omgegaan met ruiters en de sfeer die de organisatie weet te scheppen. „Het is belangrijk dat ruiters zich op hun gemak voelen en dat is in Maastricht altijd het geval. Ze doen er alles aan om een geweldige ervaring voor zowel de ruiters als de paarden te creëren.” Als ambassadeur van het event vormt ze de schakel tussen de organisatie en de ruiters. „Ik bekijk dit concours vanuit het perspectief van de ruiters en kijk hoe we het samen nog beter kunnen maken. Als dat überhaupt mogelijk is,” voegt ze er lachend aan toe.

PARTNERSCHAP
Nooren komt uit een familie van paardensporters. Niet alleen haar vader, maar ook haar grootvader was een gevierd ruitercoach. In tegenstelling tot haar oudere zussen, sloeg het paardenvirus ook op haar over. „Het is me echt met de paplepel ingegoten,” zegt Nooren. „Ik wilde voortdurend bij de paarden zijn, al vanaf een heel jonge leeftijd.” De symbiose tussen mens en dier is wat de sport volgens Lisa zo interessant maakt. Om tot topprestaties te komen moeten ruiter en paard volledig op elkaar kunnen vertrouwen. „Een tennisser heeft een racket en dat doet precies wat hij wil,” zegt Nooren. „Dat racket heeft geen mening. Paarden zijn levende wezens met emoties, die soms, net als mensen, hun dag niet hebben. Je hebt een heel hecht partnerschap met een levend wezen, dat is bijzonder. Je moet samenwerken met een imposant dier en elkaar kunnen vertrouwen.”

FIETS
Komend najaar neemt Nooren voor de vierde keer deel aan Jumping Indoor Maastricht. Twee keer eerder sleepte ze de derde prijs binnen. Dit jaar gaat ze met haar beste paard, VDL Groep Sabech d’Ha, voor de winst. Echt nerveus is ze niet. „In het begin was ik heel gespannen voor dit soort concoursen, maar nu is het meer een gezonde spanning.” Haar paarden staan in België, maar sinds kort woont Nooren in Maastricht. Dat maakt JIM extra bijzonder voor haar. „Ik kan er iedere dag op de fiets naartoe.”

Fotografie: JIM 

_______________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.