Home > Limbourgeois > Soiree de la Charite op Château Neercanne

Soiree de la Charite op Château Neercanne

’t Mooswief (het symbool van het Maastrichtse carnaval) stond nog wat stil toe te kijken in een hoekje – alsof ze wilde zeggen dat het wat haar betreft nog iets te vroeg was. Maar verder was het één grote, gezellige en vooral ook swingende bedoening gisteravond in de grotten bij Château Neercanne. Het zeventiende-eeuwse barokkasteel op de grens tussen Nederland en België vormde opnieuw het decor van het jaarlijkse gala van de Tempeleers, door de Maastrichtse Stadsvastelaovendsvereiniging zelf ook wel Soiree de la Charite genoemd. Dit omdat de gehele opbrengst van de avond ten goede komt aan ‘het goede doel’, namelijk de Mestreechter Vastelaovend, die over precies een week losbarst.

Ruim vierhonderd gasten waren dit jaar aanwezig, waarmee het chique feest zo goed als uitverkocht was. De in galakleding gestoken gasten – mannen in black tie en vrouwen in galajurken – konden vooraf kiezen of zij het diner zittend wilden genieten aan een van de lange tafels in het kasteel, ofwel staand in de grotten, onder het genot van muziek van onder anderen The Big Swingers en het liedjesduo Francine & Romain.

Voorafgaand aan het diner hield de nieuwe stadsprins van Maastricht, Zienen Hoegen Hoeglöstegheid prins Luc d’n Twiede, receptie in de grotten, bijgestaan door prinses Jolien en zijn beide adjudanten, de oud-stadsprinsen Bastiaan Klomp en Odin Wijnhoven. Voorafgaand aan de officiële opening van de avond reikte hij volgens traditie een aantal onderscheidingen uit. Medailles die trots werden gedragen door onder anderen Pierre Haenen (de directeur van Château Neercanne), maître Dennis Lemmens en chef-kok Gilbert von Berg.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu