Home > Blog Sander Kleikers > De ondernemer

De ondernemer

Muziekje aan, sfeerverlichting, koffie erbij en laptop aan de stroom.  Ik zit achter een kleine landingsbaan van een bureau en kijk ik uit over mijn nieuwe kantoortje. In de binnenstad van Maastricht. 2020, en eindelijk lijk ik echt begonnen met werken.

Op de fiets hiernaartoe kwam ik nog wat vuurwerkresten tegen.  Die discussie wil ik hier niet nog eens overdoen, maar na de recente fatale gebeurtenissen in Arnhem is het minste wat we kunnen doen een verbod op dat materiaal afkondigen.

Ik ben geen heilige. Ik vond het ook altijd heerlijk om ermee te spelen en te stunten.  Maar ik had er ook altijd een spannend gevoel bij.  Je weet dat het eigenlijk niet mag (of zeer onverstandig is), en toch doe je het.

Vuurwerk voelde dus altijd al een beetje als een bezopen privilege. Over 20 jaar kunnen we ons toch haast niet voorstellen dat we ooit kinderen en dronken volwassenen 4 dagen lang raketjes en bommetjes zelfstandig lieten afsteken. En dat we die krengen naar iedereen konden gooien? Zelfs naar onze hulpdiensten.

Enfin, een tocht langs de laatste vuurwerkresten dus.  Ik belandde op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht, waar de terrasjes voor de vorm werden opgezet. De klokken van de basiliek luidden, de binnenstad ontwaakte, en ik maakte er met een trots gevoel deel van uit. Kleikers, de MKB’er aan de slag met een eigen kantoortje, Achter de Comedie.

Mijn eerste werkdag als volledig zelfstandige, geen houvast meer aan enige zekerheid. Agenda zelf vullen en plannen maken. Mensen uitnodigen, en veel koffie drinken. Op mijn twitter-timeline zag ik dat ik de nieuwjaarsborrel van de provincie had gemist. Ik werd er zelfs op gewezen: ’Hoef jij niet meer te netwerken?’

Daar valt inderdaad nog wel wat winst te boeken. Ik kan meestal goed met mensen overweg, maar een (netwerk-)borrel voelt toch ongemakkelijk. Als ik al even ervaar dat mijn gesprekspartner over mijn schouder loert naar de volgende, ben ik vertrokken. Terwijl die borrels nu ook net dienen om elkaar wat beter te leren kennen. Of om op iemands netvlies te staan, al is het voor even.

Dus hierbij is alsnog een proost op het goeie nieuwe jaar, 2020. Het jaar van nieuwe kansen en uitdagingen. Van nieuwe ervaringen en van netwerken. Van nieuwe netwerken in ieder geval.  De MKB’er aan de slag.  Met hoofdletter K, met veel ideeën en nog meer onzekerheden. Het leven van een ondernemer, de doorstart van een carrière in het magische jaar 2020. Klaar voor het echte vuurwerk!!

hide auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.