Home > Society > Shimano brengt leven in de brouwerij

Shimano brengt leven in de brouwerij

Auteur: Maarten van Laarhoven

Op het terrein van de voormalige Leeuw-bierbrouwerij aan de Plenkertstraat in Valkenburg is vrijdag het nieuwe Europese testcentrum van Shimano geopend. Taizo Shimano, een van de topmannen van het bijna honderd jaar geleden opgericht Japanse bedrijf, was speciaal naar Zuid-Limburg afgereisd om de officiële opening van het hypermoderne sport- en vrijetijdscentrum bij te kunnen wonen.

 

Naast burgemeester Jan Schrijen van de Geulstad (‘Shimano brengt weer leven in de brouwerij’) waren ook aanwezig oud-burgemeester en voormalig gedeputeerde Martin Eurlings en huidig gedeputeerde Ger Koopmans, die onder meer sport in zijn bestuurlijke portefeuille heeft.  

 

Het Shimano Experience Center, waar niet alleen exclusieve fietsen en fietsonderdelen, maar bijvoorbeeld ook hoogwaardige benodigdheden voor de roei- en hengelsport kunnen worden getest (in de buitenlucht of in een simulator), is vanaf dit weekend ook open voor publiek. Sportvissers moeten overigens nog een tijdje geduld hebben: de visvijver bij het centrum is zo goed als af, maar staat op dit moment nog droog.   

 

Foto’s: Frits Widdershoven

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu