Home > Society > Jubileum voor Viva Classic Live met dubbel weekend

Jubileum voor Viva Classic Live met dubbel weekend

Opera op het terras, zo zou je Viva Classic Live in Venlo kunnen omschrijven. Bariton Sef Thissen is de drijvende kracht achter dit evenement, nu al voor de tiende keer.

Voor het eerst worden het twee weekenden in september op de intieme Markt in Venlo, pal voor het iconische stadhuis. „Dat betekent dat er veel belangstelling is, daar ben ik blij mee. De VIP-arrangementen zijn nog nooit zo snel uitverkocht geweest. Dat is de basis om de begroting rond te krijgen. Anderzijds besef ik ook dat ik in feite twee weken dit plein bezet en dat de horecaondernemers niet hun terrassen kwijt kunnen zoals normaal, ze moeten improviseren. Maar er is een goede samenwerking, dat is heel fijn.”

Operamuziek in hartje Venlo met Sef Thissen en gastartiesten

Vijf avonden lang breng Sef Thissen een gevarieerd programma met onder meer de drie tenoren Antonello Palombi, Hector Sandoval en Frank van Aken. „Dat zijn grote namen in de internationale operawereld en het is geweldig dat zij naar Venlo komen. Dat zegt iets over de uitstraling van Viva Classic Live.” Ze gaan een ode brengen aan de drie beroemde tenoren Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti, onder meer met de aria Nessun Dorma. Kippenvel verzekerd.”

Voor het eerst zal ook de bekende Nederlandse fluitist Thijs van Leer optreden op dit evenement. „Daar zat ik al een hele tijd op te azen, nu hebben we hem weten te boeken. Dat is een icoon in de Nederlandse muziekgeschiedenis.”

Vijf avonden zitten er 1200 mensen te kijken en te luisteren naar populaire operamuziek van hoog niveau. „Er komen inmiddels ook heel wat bezoekers uit België en Duitsland. En er is belangstelling uit met name Italië om daar in de toekomst mogelijk ook dit concept te brengen. Dat zou heel interessant kunnen zijn.”

Van Viva Classic Live worden tv-opnamen gemaakt door TROS en L1, die later worden uitgezonden.

Viva Classic Live is dit jaar op 3, 4, 9, 10 en 11 september op De Markt in Venlo (NL) – sefthissenmusic.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.