Home > Jumping Indoor Maastricht > Internationaal event met grote spin-off

Internationaal event met grote spin-off

Auteur: Jules Roosenboom

Jumping Indoor Maastricht is inmiddels, na een gezamenlijke geschiedenis van 29 jaar, verweven met de stad. Het paardensportevent trekt ieder jaar enkele duizenden ruiters, handelaren en liefhebbers naar de stad. Dat genereert, naast indrukwekkende prestaties van internationale topatleten, een grote spin-off. Want al die bezoekers eten, slapen en shoppen in de stad. Ook het MECC profiteert mee van het succes van JIM.

Vivianne Heijnen, wethouder economie in Maastricht, is tevreden met het event. „JIM heeft zich de afgelopen decennia sterk neergezet als internationaal paardensportevenement. De economische waarde voor stad en regio is aanzienlijk. Bovendien is JIM een waardevol netwerkevent en vormt het een belangrijke schakel in de keten van paardensport in Limburg en de Euregio. Daarom ondersteunen we JIM ook de komende jaren bij het verstevigen van dit event.”

TROTS
Heijnen gaat dit jaar voor het eerst naar Jumping Indoor Maastricht, maar van de paarden houdt ze een gepaste afstand. „Ik vind ze prachtig om naar te kijken,” lacht de wethouder, „maar erop rijden laat ik graag aan de professionals over.” Toch ziet ze ernaar uit om het evenement met eigen ogen te gaan bekijken. „Ik wil laten zien dat het stadsbestuur zulke evenementen een warm hart toedraagt en er trots op is.”

KWALITEIT
JIM kan zich met de nieuwe ambities verder manifesteren als een belangrijk evenement. In de paardensport, maar ook in de regio. Want JIM zorgt voor veel hotelovernachtingen en winkelend publiek. Dat past naadloos in de visie van Heijnen. „We willen kwalitatief hoogstaand toerisme naar de stad halen. We richten ons met name op toeristen die langer blijven. Een event als JIM past daar heel goed bij. Het is goed voor de middenstand, voor de horeca en natuurlijk de hele regio. JIM heeft een sterke internationale uitstraling, die past bij Maastricht.”

MECC
Wethouder John Aarts, die het MECC in zijn portefeuille heeft, onderschrijft dit. Hij benadrukt dat de economische impact van JIM op Limburg, maar ook op het MECC, groot is. „Dit evenement betreft een economische sector – de paardensector – die groot is in heel Limburg, en vooral Noord- en Midden Limburg,” zegt hij. „Vanuit deze invalshoeken versterkt het de bekendheid van het MECC als internationaal bedrijf. Ondernemers in de buurt van het MECC profiteren daar ook van mee.”

FRISSE WIND
Ook roemt hij de ontwikkeling die JIM de afgelopen periode heeft doorgemaakt. „Het doet me deugd dat ik de kwaliteit en de beleving van JIM de laatste jaren sterk heb zien groeien. Zeker nadat de gemeente Maastricht het MECC weer in eigen beheer heeft gekregen, heeft ook JIM stappen gezet,” meent de wethouder. „Ik waardeer de nieuwe en frisse wind die waait sinds het aantreden van het nieuwe bestuur van JIM.”

Fotografie: Harry Heuts en Petra Teeuwsen

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.