Home > Limbourgeois (foto) > Venetië in ’t Maastrichtse Bassin

Venetië in ’t Maastrichtse Bassin

Auteur: Demy Janssen

In een feestelijk verlicht Bassin in Maastricht vond donderdagavond de zestiende editie van het Bassinario plaats. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Ronde Tafel 179 en staat in het teken van netwerken, culinair genot én het goede doel.

De 2018-editie van het Bassinario was de eerste editie met een thema: A night in Venice. Dit thema was als een rode draad door de avond gewoven. De entree van het evenement was dit jaar aan de overzijde van ’t Bassin, bij de ingang van de Lumière Cinema. Hier werden gasten door gondeliers opgewacht en per sloep naar de Bassinkade gevaren.

Na ontvangst met Bellini’s, geïnspireerd door Harry’s Bar in Venetië, en oesters belandden gasten op de Bassinkade in wat inderdaad veel weg had van een klein Venetië. Het thema was doorgevoerd in het decor, de muziek en het overige entertainment.

Ook de menukaart was Italiaans georiënteerd. Carpaccio van Dock Five, Kabeljauwkroketjes van Les Trois Seaux, Risi e Bisi van Harbour Club en uiteraard Tiramisu van Allo Allo als dessert. Als extraatje werd er bij Wienkontor een selectie aan Italiaanse kazen geserveerd en werd er vers ijs geschept uit de ijsco-bakfiets van DARQ. De wijnen die geschonken werden waren afkomstig uit de assortiment van Sauter Wijnen.

In totaal waren er zo’n 950 mensen aanwezig op het Bassinario. Dit zorgde op sommige momenten voor wachttijden bij de restaurants, maar vooral voor veel gezelligheid. Op het Bassinario komen elk jaar bedrijven uit Maastricht en omstreken samen.

Omstreeks 20.30 uur werd het door opgehaalde bedrag van €15.179 overgedragen aan stichting Wensulance. Stichting Wensulance helpt ernstig zieken bij het vervullen van een laatste wens en was dit jaar het hoofddoel van het Bassinario. Behalve dit hoofddoel sponsort de Ronde Tafel 179 met het bedrag dat zij tijdens het Bassinario ophalen een aantal andere, lokale, goede doelen.

Foto’s: Frits Widdershoven

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu