Home > Jumping Indoor Maastricht > Bedrijfsleven heeft JIM herontdekt

Bedrijfsleven heeft JIM herontdekt

Auteur: Jo Cortenraedt

Het vernieuwde JIM-bestuur zette vorig jaar een eerste stap naar een grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven bij dit paardenevenement. Dat is volgens Ward Vleugels, die samen met Hennie Bastiaans, Pierre Gubbels en Jeu Dijk de strategie uitstippelt, goed gelukt en voor dit jaar gaan de ambities nog een stapje verder. „De businessavond vorig jaar op de vrijdag was een groot succes. Het bedrijfsleven was weer zoals in de beginjaren van dit evenement volop van de partij. Dat hoort ook zo, want het is een evenement waarbij topsport, ontspanning en netwerken heel goed samengaan. De paardensport is in de beide provincies Limburg een belangrijke economische factor geworden, met vooral een internationale uitstraling. Die kansen moeten we pakken.”

De organisatie merkt dat vanuit het bedrijfsleven nu spontaan aanmeldingen binnenkomen en dat het paardenfestijn weer leeft. „Ook op de zaterdag en zondag is het voor ondernemers en bestuurders heel interessant gezien de talloze mogelijkheden. Die gaan van het huren van een hele box tot aan individuele arrangementen en eigen tafels. Bovendien is het typisch zo’n evenement waar je met je hele gezin en vrienden naartoe kunt gaan. Dan wordt het allesbehalve een verplichting.” Voor dit jaar wordt er een extra campagne ingezet voor de Belgische en Duitse grensstreek om daar JIM meer bekend te maken. En opvallend is dat alles uit de kast wordt gehaald om de regionale paardenliefhebbers naar het MECC te halen. „We hadden vorig jaar rond de 20.000 bezoekers. Dat aantal willen we laten groeien, zodat de tribunes elke dag vol zitten. We gaan voor het eerst bussen laten rijden naar maneges in de regio, om zo de jeugd meer bij JIM te betrekken.” De aankleding van de piste en ook het promo-dorp zal dit jaar worden vernieuwd. „Alles moet er perfect uitzien, zoals dat hoort bij een topevenement,” zegt Vleugels.

Culinair genieten met Crossing Borders
De algemene catering tijdens JIM wordt verzorgd door Maison van den Boer. Daar bovenop komt nog de gastronomische bijdrage van de restaurants van het samenwerkingsverband Crossing Borders, bestaande uit La Becasse (Aken), Vivendum (Dilsen-Stokkem), de Leuf (Ubachsberg), Sofa en café Sjiek (beide Maastricht). De chefs zijn Kristof Lang, Alex Clevers, Robin van de Bunt, Jeroen Holten en Robin Berben. Zij maken voor de tweede keer hun opwachting bij de JIM business night op vrijdagavond. Crossing Borders staat garant voor een hoog culinair niveau met drie internationale sterrenkoks, aangevuld met de traditionele kwaliteit van Sjiek en Sofa. Dit jaar staan onder meer foie gras, bouilabaisse, zalm en gesmoorde hertenwangetjes op het menu.

Entertainment
Op JIM is er niet alleen plaats voor paardensport en gastronomie, maar ook voor entertainment. Tijdens het CHOI in Aken was er van de zomer een spectaculair optreden van de internationale band EverSo. Reden voor de JIM-organisatie om hen te vragen ook naar Maastricht te komen. Een swingende ambiance is daarmee verzekerd.

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.