Home > Kunst en Cultuur > TEFAF opent toch met optimisme

TEFAF opent toch met optimisme

De verwachtingen waren redelijk somber voor het begin van de Early Access van TEFAF op de donderdag. Normaal worden dan 5.000 genodigden verwacht, maar vanwege het coronavirus durfde niemand een voorspelling te doen. De helft zou ook al mooi zijn, zo hoorde je in de wandelgangen.

En aanvankelijk was het ook erg kalm, maar in de loop van de middag werd het dan toch drukker. De 5.000 werden niet gehaald, maar het zullen er toch nog om en nabij de 4.000 zijn geweest. Voorzitter Nanne Dekking toonde zich opgelucht. „Het is reuze meegevallen gezien de omstandigheden en er worden goede zaken gedaan. Dus laten we blij zijn. De komende dagen volgen we de situatie op de voet en daarvoor staan we in zeer nauw contact met de lokale autoriteiten die op hun beurt in verbinding staan met de gezondheidsautoriteiten. Zolang we van hen groen licht hebben, gaan we door en maken we er toch nog een feest van.”

De mensen die gekomen waren,  konden genieten van een kwalitatief zeer hoogstaande TEFAF met het allerbeste wat momenteel op de wereldmarkt te krijgen is. Hoewel er minder Amerikanen, Zwitsers en Italianen waren, bleken veel verzamelaars zich niet te laten weerhouden om het bijzondere moment van de opening van deze prestigieuze beurs in MECC Maastricht mee te maken.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

Fotografie: Frits Widdershoven

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu