Home > Jumping Indoor Maastricht > Frank Kemperman haalt de beste paarden en ruiters naar Maastricht

Frank Kemperman haalt de beste paarden en ruiters naar Maastricht

Auteur: Jo Cortenraedt

Met Frank Kemperman in de organisatie heeft Jumping Indoor Maastricht de juiste man op de juiste plaats. In de hele wereld zijn er maar weinigen met een zo groot netwerk in de paardensport. Niet voor niks zit hij in het bestuur van de wereldbond en is hij de algemeen directeur van het belangrijkste toernooi ter wereld, het CHIO in Aken. De Nederlander die in België woont, Maastricht zijn eigen stad noemt en in Aken werkt. Elke dag grensoverschrijdend dus. En die regelmatig in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika of elders in de wereld te vinden is, als daar op het gebied van de paardensport een belangrijk evenement wordt gehouden.

TOPRUITERS
Dankzij hem is het dan ook mogelijk dat JIM, ondanks een momenteel nog vrij bescheiden prijzenpot, toch topruiters en hun paarden naar het MECC weet te halen. Dit jaar onder meer Harry Smolders, die momenteel de wereldranglijst van ruiters aanvoert, en Jeroen Dubbeldam, de voormalig Olympisch Kampioen. „En nog veel meer natuurlijk, de telefoon staat momenteel roodgloeiend. De ruiters besluiten pas vrij laat aan welk toernooi ze gaan deelnemen. De keuze is groot. In hetzelfde weekeinde als JIM zijn er bijvoorbeeld ook toernooien in München en Madrid. Maar gelukkig wonen veel van de beste ruiters in een straal van tweehonderd kilometer rondom Maastricht en het persoonlijke contact helpt natuurlijk ook.”

POPULAIR
Kemperman is blij dat het bestuur nieuwe impulsen heeft gekregen en hij hoopt dat in de toekomst het prijzen geld verder omhoog kan. „Dan kan niemand meer om ons heen.” Hij merkt dat de paardensport verder in de lift zit. „In Aken liep het storm en ook in Den Bosch zien we dat de kaartverkoop flink stijgend is. Het is een mooie sport en er is veel sfeer rondom zo’n toernooi, ook als je niet van paarden houdt. Bovendien heb je geen last van hooligans of ander gedoe; iedereen maakt er iets gezelligs van.”

SNELHEID
Met de worldcup voor de menwedstrijden wordt het toernooi in Maastricht nog een stuk aantrekkelijker, meent de toernooidirecteur. „Het ziet er spectaculair uit met vier paarden voor een koets. Dat gaat heel snel en het leuke is dat de beste van de wereld naar het MECC komt, de Australiër Boyd Excel, die tegenwoordig in Valkenswaard woont. Het is eigenlijk heel vreemd dat tot nu toe in Nederland geen worldcupwedstrijden op dit onderdeel werden gehouden, terwijl hier de beste menners wonen. Ik ben blij daar we daar op ingehaakt hebben. Dat maakt JIM nog aantrekkelijker.”

Fotografie: Harry Heuts

_______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.