Home > Branded content > Dormio Wijnhotel Valkenburg nu al een succes

Dormio Wijnhotel Valkenburg nu al een succes

Het gloednieuwe Dormio Wijnhotel Valkenburg blijkt een schot in de roos. Niet alleen de wijnboeren die een bijdrage leveren zijn laaiend enthousiast, ook de Valkenburgse gemeenschap vindt het geweldig.

Het nieuwste spraakmakende Limburgse hotelconcept ligt op nog geen steenworp van het oudste stationsgebouw van Nederland. Op de statige, grijze terrasoverkapping van het pand waar tot voor kort het bekende Hotel Tummers was gevestigd, heten de woorden Dormio Wijnhotel Valkenburg bezoekers op warme wijze welkom. „Het is het eerste wat mensen te zien krijgen als ze met de trein uit Maastricht in Valkenburg arriveren”, zegt Daphne Engelen, die namens eigenaar Dormio Resorts & Hotels de coördinatie van de ingrijpende herinrichting op zich heeft genomen. „Ik kan me heel goed voorstellen dat de eerste gedachte is: daar moeten we heen.”

Passende accessoires

Aan belangstelling heeft Dormio Wijnhotel Valkenburg overigens geen gebrek. Het aantal boekingen verloopt naar wens. Ook het wijnrestaurant, waar ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn – net als in de wijnbar – wint aan populariteit. „Waar we ook heel blij mee zijn is dat ook de Valkenburgers zelf het nieuwe concept geweldig vinden”, zegt Daphne Engelen. „De meesten kennen dit hotel als sinds hun kindertijd. Er zijn al heel wat Valkenburgers komen kijken die benieuwd waren hoe het is geworden. Als de situatie het toelaat krijgen ze zelfs een korte rondleiding.” Ook de dertien Limburgse wijnboeren met wie Dormio Group samenwerkt, laten zich niet onbetuigd. Datzelfde geldt voor hun collega’s uit bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk die zich eveneens aan het bijzondere concept hebben verbonden. Elk wijnhuis heeft passende accessoires ter beschikking gesteld, variërend van bijzondere lampen tot kleine meubelstukken. „De kamers zien er daardoor allemaal anders uit. De wijnproducenten hebben zelfs de kleur van de vloer, het bed en het behang bepaald. Soms bellen ze met een ideetje of een tip. Dat heeft al een heleboel leuke dingen opgeleverd.”

Trendy wijnwinkel

In alle 44 kamers prijken levensgrote afbeeldingen die je eraan herinneren dat je in een hotel bent waar alles draait om wijn. Gasten die zich helemaal willen onderdompelen in de sfeer van het wijnhuis dat hun kamer uitbeeldt, kunnen in de trendy ingerichte wijnwinkel op de begane grond terecht voor de wijnen die horen bij hun kamer. „Voor veel mensen is dit een aantrekkelijk idee, omdat ze de normale winkelprijs betalen, dus zonder het ‘kurkgeld’ dat we in rekening brengen in ons restaurant, aan de bar of op ons terras.” Overigens maakt juist dit kurkgeld – een vaste, lage opslag per fles die correspondeert met het prijsniveau – dat gasten in het wijnrestaurant een mooie fles wijn kunnen laten openen tegen een relatief lage prijs. „Het is een van de sterke punten van dit wijnhotel”, zegt Daphne Engelen. „We zien nu al dat het werkt.”

Stationsstraat 21, Valkenburg (NL) – wijnhotelvalkenburg.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.