Home > Branded content > Michel Oprey & Beisterveld wil inspireren

Michel Oprey & Beisterveld wil inspireren

De sfeervolle, uitnodigende showroom van Michel Oprey & Beisterveld toont een imposante collectie natuursteen en keramiek. Een oase voor iedereen die inspiratie op wil doen voor een nieuwe vloer, badkamer, keuken of tuin.

Begrip

In 1968 startten Michel Oprey en zijn vrouw Doris het bedrijf, dat toen nog uitsluitend gespecialiseerd was in natuursteen. Sindsdien is het gestaag blijven groeien en inmiddels is Michel Oprey & Beisterveld een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het Echtse bedrijf is anno 2020 marktleider op het vlak van keramiek en natuursteen en heeft een indrukwekkend assortiment aan materialen, zowel voor binnen als buiten. „We importeren keramiek en natuursteen van over de hele wereld en hebben door de jaren heen een solide reputatie opgebouwd”, zegt manager marketing Rolf Keulen. „We zijn groot geworden door de dingen die we doen, goed te doen, door kwaliteit te leveren.” De coronacrisis betekende topdrukte bij Michel Oprey & Beisterveld: tijdens de ‘intelligente lockdown’ werd er veel verbouwd en dus was de vraag naar natuursteen en keramiek groot. „Het terrein is waarschijnlijk nog nooit zo leeg geweest. Hoewel we een grote voorraad hebben, konden we nauwelijks voldoen aan de vraag”, zegt Keulen.

Inspiratie

In de modern ingerichte showroom, tonen ze de brede toepasbaarheid van hun producten. „Je kunt hier bijvoorbeeld heel goed zien hoe de lichtinval is en wat de structuur is van de materialen”, zegt algemeen directeur Jos Simons. Op de bovenste verdieping van het bijzonder ruime pand toont Michel Oprey & Beisterveld op welke manieren je keramiek en natuursteen kunt toepassen in badkamers. „We willen mensen uitnodigen om vooral eens te komen kijken”, zegt Simons. Michel Oprey & Beisterveld levert producten niet rechtstreeks aan consumenten maar via dealers, maar hun showrooms in Echt en Vianen zijn voor iedereen toegankelijk. „Onze showroom is een verlengde van de showroom van onze dealers”, zegt Simons. „We willen mensen inspireren. We laten niet alleen de materialen zien, maar geven je ook een idee van wat er allemaal kan en geven advies. Vervolgens brengen we klanten in contact met een dealer bij hen in de buurt.”

Vooroplopen

Op het terrein van Michel Oprey & Beisterveld staan honderden pallets met tegels en grind klaar om te worden geleverd. In de loods verderop op het terrein staan de zogenaamde slabs: grote platen in natuursteen en keramiek die op elk gewenst formaat kunnen worden gesneden voor vloeren, wanden, tafels, aanrechten en tal van andere toepassingen. Het zijn honderden soorten, in uiteenlopende kleuren en structuren. De keramische platen zijn vaak niet van natuursteen te onderscheiden. Jos Simons werkt al 33 jaar voor het bedrijf en reist voor zijn werk regelmatig de wereld over, steeds op zoek naar hoogwaardige natuursteen en keramiek. Hij is net terug uit Spanje. „Je moet goed weten wat er op de markt speelt, dus ik probeer veel met vertegenwoordigers te praten en naar beurzen te gaan. Trends ontstaan vaak indoor en verplaatsen zich dan naar buiten.” Michel Oprey & Beisterveld is groot geworden door voortdurend een stevige vinger aan de pols te houden van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van keramiek, natuursteen en andere materialen. „Als je voorop wil lopen, moet je af en toe een ander pad durven te bewandelen”, zegt Simons.

Marmer

Aan het begin van het decennium voegde Michel Oprey & Beisterveld ook keramiek toe aan het assortiment. „Keramiek heeft verschillende voordelen”, zegt Simons. „Het is krasbestendig, eenvoudig toe te passen en te onderhouden. Bovendien krijg je zeer hoogwaardig keramiek voor de prijs waarvoor je vroeger de goedkopere natuursteen kocht.” Hoewel keramiek bijzonder populair is zal natuursteen volgens hem nooit verdwijnen. „De liefhebber van natuursteen zal er altijd zijn. Je ziet dat traditionele materialen als Calacatta- en Carrara-marmer weer terugkomen.”

Michel Oprey & Beisterveld
Havenweg 18
Echt
+31 (0)475 417 000
mo-b.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu