Home > Branded content > L1: vol vertrouwen verder het digitale tijdperk in

L1: vol vertrouwen verder het digitale tijdperk in

Een nieuwe, frisse huisstijl, inclusief een eigentijds logo. Maar ook een opgepoetst nieuwsportaal met een prettig leesbare letter, die maakt dat de gebruiker ook uitgebreide duidende verhalen moeiteloos aankan. Het zijn slechts enkele onderdelen van de metamorfose die de Limburgse regionale publieke media-instelling L1 de afgelopen maanden heeft ondergaan.

Met de gedaanteverwisseling sorteert L1 voor op een toekomst die overwegend digitaal zal zijn, zegt directeur Branko Eijssen. „Inhoudelijk is er weinig veranderd, maar in de presentatie des te meer. Als L1 willen we daar zijn waar ons publiek is. Onze rij toegankelijke berichtgeving en de programma’s die L1 dagelijks verzorgt, zijn terug te vinden op al onze kanalen, inclusief social media. Onze ambitie is om als één sterk merk naar buiten te treden, zeker in een tijd waarin zaken als betrouwbaarheid en geloofwaardigheid steeds meer onder druk komen te staan.”

L1 is dé plek waar verhalen over Limburg en de Limburgers samenkomen

Heldere visie

Eijssen, die eerder carrière maakte in de journalistiek en marketing, trad vorig jaar aan met de opdracht om L1 verder het digitale tijdperk in te loodsen en weerbaar te maken voor de uitdagingen van deze tijd. Hij weet zich daarbij gesteund door hoofdredacteur Cécile Narinx. „Een ervaren collega met een heldere visie. Iemand die het hoofdredacteurschap op een moderne manier invult”, aldus Eijssen. „Ze daagt de redactie uit meer rekening te houden met de veranderende behoeften van ons publiek. Dat is nodig om ook in de toekomst relevant te blijven.” Alles wat zich in Limburg afspeelt als eerste brengen, is bij L1 al jaren het devies. „L1 is dé plek waar verhalen over Limburg en de Limburgers samenkomen. We dragen onze ‘liefde voor Limburg’ uit door aanwezig en geëngageerd te zijn, zonder daarbij onze controlerende taak uit het oog te verliezen. We staan voor duiding, diepgang en dialoog.”

Einde aan verwarring

Met de vernieuwde aanpak neemt L1 tevens afscheid van 1Limburg, het succesvolle portal dat de Limburgse omroep een kleine tien jaar geleden lanceerde samen Dagblad de Limburger. Toen de krant begin 2017 uit het project stapte, ging L1 alleen verder. „Twee verschillende nieuwsmerken onder één dak zorgde voor veel verwarring”, legt Eijssen uit. „Afgezien van het enorme bereik hadden we eigenlijk geen enkele goede reden meer om 1Limburg in stand te houden. Met een opgefrist L1, inclusief ons nieuwsportaal L1nieuws.nl, zijn we klaar voor een volgende stap in het digitale tijdperk.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.