Home > Branded content > Vijf tips voor meer energie in de herfst

Vijf tips voor meer energie in de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan. De zomer heeft plaatsgemaakt voor het seizoen van gekleurde bladeren, kortere dagen en regen, véél regen. Hét ideale moment om je weerstand één boost te geven. Davey Keulen, wellnessmanager bij Thermae 2000, geeft vijf tips om je energie te boosten, om zo fluitend de koude, natte en donkere dagen door te komen!

Slaap zacht…

Slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Terwijl je je hoofd te rusten legt, verwerkt je lichaam alle emoties van de dag, wordt je energie aangevuld, stress verlaagd en krijgen cellen en spieren de kans om te herstellen. Zorg dus voor een goede nachtrust. Dat doe je door overdag veel buiten te zijn, niet te laat op de avond te sporten, je kamer zo donker mogelijk te houden, cafeïne en alcohol in de avond vermijden en te ontspannen voor het slapen gaan. Bijvoorbeeld door te mediteren of een warme douche te nemen!

Me-time

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we soms even stil te staan en tot rust te komen. Die continue druk kan op den duur negatieve gevolgen voor je gezondheid hebben. Het is daarom belangrijk om in die overvolle agenda ook regelmatig momenten ‘nietsdoen’ in te plannen. Een paar uurtjes om helemaal zen te genieten van een warm bad, een goed boek of een goede herfstwandeling. Plan je activiteiten om je rustmomentjes heen in plaats van andersom!

Forest bathing

Een eeuwenoude manier om natuurlijke schoonheid en rust te ervaren: forest bathing – of gewoon: bosbaden. Afkomstig uit de Japanse cultuur en eigenlijk niets meer dan een boswandeling waarbij je écht de tijd neemt om de natuur om je heen te ervaren door langzaam te lopen en de omgeving bewust in je op te nemen. Bosbaden kan stress verminderen, het immuunsysteem versterken en het humeur verbeteren.’’

Offline

Tegenwoordig sta je altijd ‘aan’. Met een mobiele telefoon aan je hand gelijmd, continu in verbinding met de hele wereld. Soms handig (want: alle antwoorden áltijd bij de hand), maar ook wat veel van het goede. Niemand hoeft immers altijd aan te staan, sterker nog: dat zorgt voor stress, onrust en minder menselijk contact met je directe offline omgeving. Af en toe even offline gaan kan hartstikke bevorderlijk werken op de (emotionele) gezondheid.

Sauna

In de sauna wordt je lichaamstemperatuur kunstmatig verhoogd tot ‘koortsniveau’. Je lichaam reageert daarop door extra afweerstoffen aan te maken om zo ziekteverwekkers af te breken. Het resultaat: een hogere weerstand. Door de hogere lichaamstemperatuur zul je ook gaan zweten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich van binnenuit reinigt van alle aanwezige afvalstoffen. Beter kan eigenlijk niet.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.