Home > Branded content > Perfecte ‘nieuwe jas’ voor NOVO new dining

Perfecte ‘nieuwe jas’ voor NOVO new dining

NOVO new dining, een van de meest geliefde horecaformules van Maastricht, heeft een prachtige ‘nieuwe jas’. Het oude vertrouwde plekje in de voormalige bioscoop in Wyck is ingeruild voor de bovenste etage van koffiebranderij en theepakkerij Maison Blanche Dael in het Sphinxkwartier.

In zijn zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie voor NOVO new dining struinde Rodny Welters stad en land af. Hij bezocht ontelbare leegstaande of ter overname aangeboden horecazaken, maar die hadden het allemaal nét niet. „Op een winterse zondagochtend, eind vorig jaar, besloot ik dat een bestaande zaak overnemen geen optie was. Ik wilde opnieuw beginnen, casco, vanaf ‘nul’ mijn eigen ding doen, zonder gasten te moeten overtuigen dat er een nieuwe chef op een bestaande plek zit.” Zo kwam de chefkok en eigenaar van NOVO new dining bij Albert Berghof terecht. De bovenste verdieping van diens nieuwe koffiebranderij bleek de perfecte locatie voor het nieuwe NOVO new dining: casco, ruim en hartstikke centraal. In een mum van tijd is daar een prachtige horecazaak gecreëerd die naadloos aansluit bij Rodny en zíjn NOVO new dining.

Dessertbar

Een van de grootste voordelen van de nieuwe locatie van NOVO new dining is de grootte van de zaak. Extra vierkante meters, niet per se voor meer couverts maar voor meer beleving. „Ik had al lang de droom om de eerste dessertbar van Maastricht te openen. Een restaurant met alleen maar desserts, mijn specialiteit. Helaas is dat in de huidige economie niet haalbaar.” En dus werd ruimte voor een dessertbar de belangrijkste vereiste voor een nieuwe locatie. Op de nieuwe locatie was er uiteindelijk zelfs genoeg ruimte om alle dromen van de chef te realiseren. Zo kreeg NOVO een open keuken, wijnkluis, bierbar en een dakterras.

Organisch

Om invulling te geven aan zijn eisen voor het nieuwe NOVO sloeg Rodny de handen ineen met architect Koen Savelkoul. „Een match made in heaven: zijn eerste tekeningen waren precies wat ik voor ogen had.” Maar daarmee was NOVO nog lang niet klaar. Er werd maandenlang gespard, overlegd, geschrapt en gewijzigd. Uiteindelijk viel de keuze op vooral veel organische vormen en ‘spannende’ materialen en technieken uit alle hoeken van de wereld. Het werk werd uitgevoerd door lokale ambachtslieden met respect en aandacht voor het monumentaal-industriële karakter van De Brikkenbouw.

Penthouse

Het resultaat is indrukwekkend. Na een korte rit van vijf etages stap je direct vanuit de lift het luxe nieuwe restaurant binnen als ware het een penthouse. Van daaruit val je van de ene verbazing in de andere. Een oudroze dessertbar rechts, een unieke chef’s table voor elf gasten links. Daarvoor een open keuken, die uiteindelijk twee keer zo groot werd als aanvankelijk gedacht van alle gemakken is voorzien. Muren en plafond zijn in originele staat gebleven en vormen een prachtig geheel met het moderne interieur. Grote raampartijen, zoals je die vroeger in pakhuizen zag, bieden uitzicht over de binnenstad enerzijds en het Sphinxkwartier anderzijds. Met uitzondering van een drietal grotere tafels zijn alle tafels in principe voor twee personen ingedekt, al passen er ook drie gasten aan en kun je de tafeltjes, dankzij hun organische vorm, makkelijk bij elkaar schuiven. Boven de lift leidt een imposante zwarte trap je, via een massieve deur, naar het dakterras. Bij mooi weer worden hier aperitief, voorgerecht, dessert en/of digestief geserveerd.

Menukaart

De locatie en de sfeer mogen dan volledig nieuw zijn, de restaurantformule van NOVO new dining blijft in zekere zin ongewijzigd. Je kiest er nog steeds voor een vijf gangen verrassings- of een drie gangen keuzemenu. Dat menu wordt anno 2022 niet meer wekelijks, maar elke twee tot drie weken aangepast. „Op die manier kunnen we meer focus leggen op verfijning en uitvoering. Het leidt ook tot betere afspraken met leveranciers, die we dan weer kunnen doorberekenen in een eerlijke prijs voor onze gasten.” De smaken op het bord blijven herkenbaar NOVO. Wat wel nieuw is, is de uitgebreide dessertkaart en dessertbar, waar je dus ook ‘gewoon’ kunt reserveren om alleen te genieten van een (of meerdere) van de zoete creaties uit Rodny’s keuken

Aan de Brikkenbouw 4F, Maastricht (NL) – novo-dining.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.