Home > Culinair > NOVO verhuist: van Wyck naar het dak van Maison Blanche Dael

NOVO verhuist: van Wyck naar het dak van Maison Blanche Dael

NOVO new dining, een van de meest populaire horecaformules van Maastricht, verhuist. Een grote stap waarover achter de schermen al enige tijd werd gespeculeerd, maar die pas serieuze vormen aannam toen de voormalige bioscoop aan de Wilhelminasingel in Maastricht – waar NOVO in gevestigd is – een andere bestemming kreeg. Dat bracht patron-cuisinier Rodny Welters naar het Sphinxkwartier.

In zijn zoektocht naar een nieuwe locatie voor NOVO new dining, zocht Welters stad en land af. In Maastricht en het Heuvelland werden tal van leegstaande horecapanden bezocht, die het uiteindelijk allemaal nét niet bleken te zijn: te ver uit de richting, te duur, te klein of niet geschikt voor Welters’ plannen. ,,Totdat ik in contact kwam met Albert Berghof van Maison Blanche Dael. De bovenste verdieping van zijn nieuwe koffiebranderij bleek dé perfecte locatie voor het nieuwe NOVO: ruim, in een upcoming gedeelte van de stad, op loopafstand van centrum en het centrale station en met een ruime parkeerplek aan de achterzijde. Al vrij gauw waren we het eens: NOVO neemt vanaf de zomer intrek op de vijfde etage en het dak van de Maastrichtse koffiebranderij.”

NOVO 2.0

Hoewel er bij NOVO elke week vernieuwd wordt – het wisselende verrassingsmenu is een essentieel onderdeel van het succes van NOVO – staat er met de verhuizing naar het Sphinxkwartier nog meer vernieuwing op de planning.

Zo wordt de komende maanden niet alleen de bovenste verdieping van het gebouw verbouwd, maar krijgt ook het dak een make-over. Dat wordt namelijk ingericht als rooftop voor aperitief en kruidentuin.

De verdieping daaronder wordt een ruim restaurant met plek voor 42 couverts. Het pronkstuk van het nieuwe NOVO is een eyecatcher van een open keuken die van alle gemakken is voorzien. ,,Na vijf jaar NOVO weet ik precies wat ik in de keuken wil. Ik weet wat werkt en ik weet wat anders moet. Die ervaring heb ik samen met architect Koen Savelkoul en Ron Vrancken, goede vriend en directeur van Wihofecta, ondergebracht in een unieke, Tetris-achtige keuken: opgebouwd uit verschillende modulen waarin rekening is gehouden met de routing en de hoogte van werkbanken en die volledig wordt ingericht met groene apparatuur.”

Daarnaast komt een aparte wijnbar met wijnkluis, en ook de biertap krijgt een eigen plekje in het restaurant. ,,Met deze indeling en verdeling willen we zorgen dat er continu beleving is in het restaurant, zonder dat het de gasten stoort tijdens hun lunch of diner.”

Dessertbar

Een ander absoluut pronkstuk komt recht tegenover de open keuken te staan: de dessertbar. En die is niet alleen bedoeld voor de finale van een verrassingsmenu, maar krijgt acht couverts die los te reserveren zijn voor een 1- tot 3-gangendessertmenu met bijpassende cocktails. Een absolute primeur voor de regio.

Na een hectische zoektocht, kijkt Welters vol goede moed naar de toekomst. ,,Aan de Wilhelminasingel zaten we aan ons plafond. We konden niet verder uitbreiden en niet verder groeien. Op de nieuwe locatie hebben we letterlijk en figuurlijk geen plafond. Hier kunnen we de lat hoger leggen en NOVO naar een hoger niveau tillen.”

Tot 28 mei van dit jaar maakt Welters ‘zijn sprookje’ in Wyck af. Daarna is er twee maanden volop ruimte voor verbouwing en vernieuwing. Naar verwachting opent het nieuwe NOVO in juli of augustus de deuren.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.