Home > Auto's > Interclassics peperdure automobielen

Interclassics peperdure automobielen

Auteur: Stan Huygens

De beurs Interclassics in MECC Maastricht is inmiddels geopend voor het publiek. Woensdagavond al kon een select gezelschap van bijna 600 gasten – vooral collectioneurs – genieten van alle prachtige klassieke automobielen en van een uitstekend 4-gangendiner, verzorgd door tweesterren-chef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.  Van Loo komt uit Mechelen en werkt inmiddels al jaren in zijn eigen restaurant in Rotterdam.

Hij bereidde onder meer een ravioli van zwarte Bresse-kip met gebakken langoustine, en zacht gegaarde kalfshaas met groene asperges en jus van V.O.C. long pepper. De Viognier 2014 Domaine Yves Cuilleron en de Cabardes 2011 Domaine de Cazaban, geleverd door Vojacek Wijnen, pasten daar uitstekend bij.

Dit jaar staat bij Interclassics het merk BMW centraal vanwege het 100-jarig bestaan van het merk. Zo is er een BMW 507 racewagen te zien ter waarde van 1,8 miljoen euro. En ook een heuse Formule I-wagen, namelijk de BMW Benetoon B186, waarmee coureur Gerard Berger in 1986 de Grand Prix van Mexico won. Marketing-directeur BMW Nederland, Peter Haug, was door de organisatie en door de directie van BMW Keram uitgenodigd om dit festijn mee te maken. Hij was danig onder de indruk.  Het tweede thema de ‘Britse royals’,  unieke wagens van Rolls Royce en Bentley.  Beursdirecteur Erik Panis verwacht op de beurs zo’n kleine 30.000 liefhebbers uit heel de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

De beurs duurt nog tot en met zondag.

Voor kaarten kunt u terecht op: www.interclassicsmaastricht.nl

Foto’s: Frits Widdershoven

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.