Home > Branded content > Exclusief vastgoed in Zuid-Limburg

Exclusief vastgoed in Zuid-Limburg

Onder de naam Pro Housing Exclusive Real Estate richt Pooters Makelaardij zich op het unieke vastgoed: verkoop, aankoop en verhuur van onroerend goed dat nét even exclusiever is. 

Presenteren
Het exclusieve schuilt niet alleen in de prijs, legt Luc Huynen uit. „Het kan ook bijvoorbeeld een uitzonderlijk mooie lig-ging zijn, een bijzondere afwerking of de locatie.” Luc is makelaar en medeoprichter van Pro Housings Exclusive Real Estate. „Het verkopen en verhuren van panden in dit segment vraagt om extra aandacht. We nemen langer de tijd voor de bezichtiging en kiezen voor een andere manier van presenteren.”

Platform
Gyvan Pooters, een van de twee oprichters van moeder-bedrijf Pooters Makelaardij, licht toe waarom ze hebben gekozen voor dit nieuwe merk. „Met Pooters Makelaardij hebben wij voldoende aanbod en ons marktaandeel groeit. We hadden regelmatig panden in de verkoop die exclusiever waren en daarom een andere aanpak nodig hadden. Persoonlijker en discreter. Daarom hebben we gekozen voor dit nieuwe bedrijf.” Ook de koop en verkoop van beleg-gingspanden in het hoger segment vallen onder de scope van dit nieuwe merk van Pooters Makelaardij. „In januari is de website online gegaan en we hebben inmiddels al een goed gevulde portefeuille van exclusief aanbod.”

Statig
Het kantoor van deze nieuwe tak van Pooters, in de binnen-stad van Maastricht, tegenover de uitgang van de Bijenkorf, ademt een en al sfeer en statigheid. Voorbijgangers houden voortdurend de pas in om zich te vergapen aan het aanbod dat in de etalage te zien is. De inrichting van het pand dat ze op 1 juni van dit jaar betrokken, is modern, stijlvol en uitnodigend. „Het gebouw is meer dan 300 jaar oud”, vertelt Gyvan. „De panden in deze straat zijn zo oud dat als je er eentje tussenuit zou halen, ze waarschijnlijk allemaal omvallen.” Luc: „Dit pand is een prachtige zichtlocatie en kenmerkend voor onze portefeuille. Het is een monumentaal pand op een bijzondere locatie in de binnenstad.”

Stijlvol
Op tafel ligt de brochure van een van de woningen uit de portefeuille van Pro Housing Exclusive Real Estate. De stijlvolle map, strak vormgegeven in donkerblauw met witte letters, toon een keur aan foto’s van een riant appar-tement in een monumentaal gebouw in Valkenburg. „De look en feel van de foto’s en de video’s die we laten maken zijn vaak heel anders dan bij panden uit het reguliere seg-ment”, aldus Luc. Als voorbeeld noemt hij een moderne villa aan de Pomerollaan in Maastricht. „Daar hebben we onder andere gekozen voor avondfotografie.” De foto’s tonen een strak vormgegeven villa die sfeervol uitgelicht is. „We kiezen voor een presentatie die past bij de uitstraling van het pand. Dat zorgt voor een heel andere beleving.”

Plezier
Luc Huynen en Gyvan Pooters hebben zichtbaar plezier in het vak. Ze vertellen enthousiast over hun nieuwe, ge-zamenlijke avontuur. Pro Housing Exclusive Real Estate is een nieuw merk, maar het steunt op het stevige fundament van Pooters Makelaardij en Pro Housing, een gevestigde naam in Maastricht en omgeving. De makelaars binnen het ‘Exclusive’-merk hebben een gezamenlijke ervaring van zo’n veertig jaar in het vastgoedvak. Gyvan: „We hebben door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd. En klanten komen in de verschillende levensfases bij ons terug, eerst om bijvoorbeeld een appartement te huren en later om een eigen woning te kopen.”

Investering
Een van de ontwikkelingen die Luc signaleert is dat expats zich steeds meer manifesteren op de vastgoedmarkt in Zuid-Limburg. „Wat we tien jaar geleden in Amsterdam zagen, zien we nu hier in Maastricht. Expats die in de stad komen wonen vanwege bijvoorbeeld de universiteit of inter-nationale bedrijven, kopen hier graag panden. Het gunstige investeringsklimaat in Nederland maakt dat ze hier steeds vaker investeren in vastgoed.”

 Pro Housing Exclusive Real Estate
Achter het Vleeshuis 9
Maastricht
+31 (0)43 303 06 32
ph-exclusiverealestate.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.