Branded content|Culinair

Vernieuwd BBB Maastricht heet België van harte welkom

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, pakt in de tweede week van oktober uit met een vernieuwd concept. Er is volop aandacht voor de culinaire raakvlakken tussen Nederland en België. „België ligt zo dichtbij. Waarom zouden we niet willen leren van elkaar als we daar allebei beter van worden?”

Een inspiratieplein waar horecaondernemers terecht kunnen voor tips om hun terrassen winterproof te maken, kookwedstrijden op hoog niveau, inspirerende masterclasses en een demonstratiekeuken waar spraakmakende topchefs uit binnen- en buitenland hun kunnen laten zien. Neem daarbij het Limburgs Culinair Gala, dat zo langzamerhand aan het uitgroeien is tot een nationaal begrip, en je snapt waarom BBB Maastricht een evenement is waar niemand in de gastronomische sector nog omheen kan.

België

Het jaarlijkse feestje voor de horecabranche heeft dit keer veel meer te bieden dan ooit tevoren, zegt beursmanager Silvie Slachter. „Met een speciaal in het leven geroepen ‘Made in Belgium-straat’ richten we ons nadrukkelijker op een deel van België. We zijn enorm trots op het feit dat we Horeca van Zon, een van de belangrijkste horecagroothandels van België, mogen verwelkomen als onze nieuwe partner. De 68-ste editie van BBB Maastricht krijgt daardoor meer dan ooit tevoren een internationaal karakter. De komst van Van Zon is voor veel Belgische exposanten een aanzet geweest om zich ook bij ons aan te sluiten. De belangstelling is zelfs zo groot, dat we de beursplattegrond al twee keer hebben moeten uitbreiden.”

Nieuw elan

Slachter werd in het voorjaar van 2020 aangesteld met als voornaamste opdracht BBB Maastricht nieuw elan te geven. Sindsdien is er veel gebeurd, zegt ze. Maar veel ook níet, omdat ze als eindverantwoordelijke sales, productie, programmering én marketing van de vakbeurs, door de coronacrisis niet de vliegende start kon maken die ze in gedachten had. „Achteraf kun je zeggen dat de moeilijke tijd voor de horeca, voor BBB Maastricht een blessing in disguise geweest is”, aldus de beursmanager. „De crisis heeft ons geleerd op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken. Daarnaast heeft het tot nieuwe inzichten geleid. We hebben niet de ambitie om de grootste te zijn, wel de beste van de Euregio.”

Kwalitatieve vakbeurs

BBB Maastricht – met inbegrip van het exclusieve beursgedeelte Folie Culinaire, dat gericht is op de tophoreca – hoopt dit jaar, verspreid over drie dagen, zo’n 15.000 bezoekers te verwelkomen. De verwachting is dat een derde daarvan uit België komt. Slachter: „Voor veel van onze standhouders een extra interessant gegeven. België ligt voor ons op steenworp afstand. Als je alleen al kijkt naar het grote aantal sterrenrestaurants aan de andere kant van de grens, dan snap je waarom hier voor de hele branche veel kansen liggen. Als kwalitatieve vakbeurs is het onze taak om ondernemers aan beide zijden van de grens te faciliteren. Laagdrempelig, maar niettemin op een hoog niveau. Je kunt inspiratie opdoen en je hebt de mogelijkheid om bij te praten met collega’s die je al lang niet meer hebt gezien.”

Onvervalste Belgische garnalenkroketten, bijzondere Belgische sauzen waarvan het vermoeden bestaat dat er ook in Nederland veel belangstelling voor is en niet te vergeten Belgische bouletten. Bezoekers van BBB Maastricht worden letterlijk en figuurlijk in staat gesteld de Belgische gastronomie te proeven. „We bereiden zelfs een ‘interlandwedstrijd’ voor met bitterballen en bouletten, waarbij het publiek mag bepalen welke snack het lekkerst is”, licht Silvie Slachter alvast een tipje van de sluiter op. „Er valt in de drie dagen in oktober zoveel te beleven. Voor horecaondernemers is het een uitgelezen moment om partners uit te nodigen. Iedereen die komt mag zich verheugen op een geweldig leuke dag.”

bbbmaastricht.nl

Deel dit artikel:

Gerelateerd nieuws