Home > Branded content > Restaurant SOTObyÒG: Franse sfeer met Aziatische invloeden in Oud-Rekem

Restaurant SOTObyÒG: Franse sfeer met Aziatische invloeden in Oud-Rekem

Nu de winter in het land is, vormt de Ucover Stadspoort met ‘De Oude God’ een extra feeëriek decor. De zaak kreeg een knappe make-over en heet sinds kort SOTObyÒG.

„De naam SOTO staat voor soep in het Indonesisch en ÒG verwijst naar de Oude God”, legt zaakvoerder en gastheer Ludo Opsteyn uit. „We gaan voor een Euraziatische fusion-keuken. Denk aan traditionele Mandonees-Indonesische gerechten, geserveerd in een vernieuwend, creatief jasje. Daar zorgt chef-kok Chris Susanto voor. Chris stond ruim tien jaar achter het fornuis in Maastricht, maar maakte met mij de overstap naar Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen.”

Wat dacht je van een ossenhaasje op een bedje van bulgur met ricarica saus. Of hertencarpaccio met een sausje van passievruchten en basilicumcrème? En nog: pepesan van zeebaars. Dat is in een bananenblad gestoomde zeebaars met Javaanse kruiden.

Moderne twist

„Veel mensen kennen de klassieke rijsttafel, maar wij serveren de gerechten met een moderne twist en brengen andere smaken op tafel. Zo introduceren we nieuwe combinaties die zorgen voor een unieke smaaksensatie. Daarbij staan persoonlijke aandacht en kwaliteit centraal. Nieuw of onbekend is onbemind. Dus geven we graag een extra woordje uitleg bij de gerechten.”

SOTObyÒG is niet alleen maar een gezellig restaurant. Je proeft er meteen van een heuse beleving in een ontspannen Mediterrane sfeer. Daar zorgt het concept van de Franse bistro-inrichting voor. Je ervaart er dan ook meteen de warmte van een huiskamer.

Kerst

Met de feestdagen heeft SOTObyOG naast de à la carte ook een feestelijk menuutje met keuze uit een voorgerecht met hertencarpaccio, passievrucht en basilicumcrème, sushi dragon uramaki met avocado en garnaal of bananenbloesemtartaar met kokos.

Als hoofdgerecht kies je tussen huisgeparfumeerde rijst en seizoensgroenten met ossenhaas met bulgur en ricarica saus, gambas met knoflook en rode peper, pepesan van zeebaars in met Javaanse kruiden of pepesan van tofu met Javaanse kruiden. Als afsluiter een keuze van drie surprisedesserts.

Gastvrijheid en inspiratie, dat zijn de twee sleutelwoorden. Een fusie van twee culturen: Oost ontmoet West. Selamat datang, welkom.

Oude God 3, Rekem (BE) – sotobyog.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu