Home > Branded content > Event Management Group online weer vindbaar dankzij 043WEB

Event Management Group online weer vindbaar dankzij 043WEB

Met het einde van 2023 in zicht, blikt Edwin Heusschen vol trots terug op het jubileumjaar van zijn 043WEB. Zo leverde het Maastrichtse webdesignbureau dit jaar zijn 600e website op, ontwikkelde een vooruitstrevende oplossing voor webformulieren en sloeg de handen ineen met de Event Management Group (EMG).

De afgelopen tien jaar gebeurde er veel op het kantoor van 043WEB. Dag in dag uit werden Heusschen en zijn team blootgesteld aan uitdagingen op het gebied van online marketing en webdesign en webbouw. Toch bleef het bedrijf altijd trouw aan : websites maken die effectief, mooi en betaalbaar zijn. „De laatste jaren hebben we daar nog ‘vindbaar’ aan toegevoegd. Je website kan immers werken en de juiste informatie bieden, als niemand hem weet te vinden heb je er vrij weinig aan’’, licht Heusschen, met 043WEB Certified Google Partner, toe.

Op het gebied van vindbaarheid was er tot enkele weken terug bij Event Management Group nog redelijk wat winst te behalen. De Limburgse exploitant van een achttal evenementenlocaties had een mooie website, maar merkte dat de diverse doelgroepen die websites maar moeilijk konden vinden. „Bij de bouw van onze vorige website kozen we ervoor om alle locaties onder één webdomein onder te brengen. Dat bleek geen succes. Als aanstaande bruidsparen Googelden op ‘Pietersheim’ vonden ze de helft van de tijd niks. Doodzonde!’’ licht directeur Danny Keppels toe.

In overleg met Heusschen werden er diverse doelgroepen bepaald en een eigen identiteit ontwikkeld voor elk van de acht evenementenlocaties. „Nu zijn alle acht de EMG-locaties vindbaar op de algemene website én hun eigen kanaal. Elke website heeft een eigen uitstraling en bevat andere informatie, aan de achterkant zien ze er allemaal identiek hetzelfde uit. Een sterke basis die we bij uitbreiding van Event Management Group met een handomdraai kunnen kopiëren: er hoeft alleen nog content gemaakt te worden!’’

Ook het dit jaar door 043WEB ontwikkelde iForm, een contactformulier dat net zo slim is als een webshop en daarmee heel veel handelingen voor gebruiker en aanbieder wegneemt, zal op korte termijn geïmplementeerd worden op de diverse websites van Event Management Group.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.