Home > Branded content > Marres Interieur richt Spaanse droomvilla in

Marres Interieur richt Spaanse droomvilla in

In het glooiende, groene landschap achter de Spaanse kustplaats Calpe rijst een droom van een vakantievilla op. Villa en natuur lijken één. Precies zoals de architect het heeft bedoeld. Voor de in-richting tekende Mikel Huydts van Marres Interieur in Lanaken. Hij creëerde een interieur in natuurlijke materialen en aardetinten, volledig in harmonie met het spectaculaire uitzicht over de bergen en de zee.
De vakantieparel aan de Costa Blanca is gerealiseerd door de Spaanse projectontwikkelaar Inhabitat en architectenbureau Nomarq dat naam maakt met exclusieve vakantiewoningen in schitterend natuurgebied. Eigenaar is een Belgische zakenman. De interieurarchitect van Marres verzorgde de complete inrichting: van binnen- en buitenmeubels, tot tapijten, gordijnen en verlichting.

Meubels in lijn met architectuur
De interieurarchitect van Marres vertelt: „Vanaf het allereerste moment was er een klik met mijn cliënt. We begrepen allebei dat het interieur in deze schitterende villa in dienst hoort te staan van het exterieur. Daarmee bedoel ik zowel de architectuur van het pand zelf als het spectaculaire uitzicht op het berglandschap, de zee en de beroemde rots van Calpe.”
De door Marres ingerichte droomvilla fungeert in-middels als kijkwoning voor potentiële kopers van gelijksoortige, desgewenst compleet ingerichte vakantiehuizen in de omgeving. Op dit moment worden er nog twee door Nomarq in dezelfde stijl gebouwd. Bij voldoende belangstelling volgen in de toekomst nog eens maximaal tien villa’s.

Warme, natuurlijke materialen
De interieurarchitect van Marres: „In de omgeving zag je tot nu toe vooral strakke, witte villa’s die min of meer tegen de bergen zijn aangeplakt. Deze vil-la is anders: hij integreert als het ware in het land-schap. Een trend binnen de architectuur die mij zeer aanspreekt. De woning is gebouwd met natuurlijke materialen uit de omgeving: vierkant gezaagde zandstenen, beton en smalle houtlatten voor de binnenmuren. Door toevoeging van aardse kleurstoffen in het beton vormen woning en rotsen één geheel. De villa is stoer, strak en tegelijkertijd elegant en warm.”
Voor de inrichting kreeg de interieurarchitect van Marres carte blanche. „Ik moest er iets moois van maken! Nou, dat heb ik gedaan. In lijn met de architectuur en het omringende landschap creëerde ik een strak en tijdloos interieur. Voor de meubels maakte ik gebruik van warme, natuurlijke materialen en fijne stoffen in aardse tinten zoals lichtgrijs en beige. Alle kleuren zijn afgestemd op de materialen waarmee de villa is opgebouwd.”

Less is more
Vanuit het motto less is more plaatste de interieurarchitect van Marres bewust geen kleurrijke stukken of opvallende eyecatchers. „Dat zou alleen maar afleiden van de mooie omgeving.” Evengoed is de woning aangekleed met prachtige design meubels.
In de voorzijde van de woonkamer benadrukken de handgemaakte designlampen van Bocci het vijf meter hoge plafond. Een grijze hoekbank van Minotti met een tapijt van Jov vullen voor een groot deel de zitruimte. „De stof van de bank is zo fluweelzacht dat je er voor altijd in wilt verdwijnen,” lacht de interieurarchitect van Marres. „Voor de kussens, poef en eettafelstoelen zijn verschillende stofstructuren in dezelfde tinten toegepast. Daardoor blijft het totaalbeeld rustig. Een goed contrast vormt de zwarte marmeren eettafel van Knoll met daarboven een minimalistische lamp van Gubi. De tijdloze vormgeving van de Minotti-stoelen matchen perfect met de ronde tafel.” En volgens de interieurarchitect van Marres is er geen plek waar de designklassieker van Vitra − de Eames-lounge chair in zwart − beter tot zijn recht komt dan in de slaapkamer met uitzicht op de iconische rots van Calpe.

  

Mediterrane sfeer
Buiten creëerde de interieurarchitect van Marres een rustige, mediterrane sfeer met meubels van Tribù. Zachte aardetinten zijn gecombineerd met subtiel lichtblauw dat verwijst naar de Middellandse Zee en het koele water van het infinity zwembad.
De interieurarchitect van Marres beschouwde de inrichting van de eerste Nomarq-villa als een zeer eervolle uitdaging: „Het was heel spannend om de aankleding binnen en buiten harmonieus te laten samensmelten met de villa en het landschap. Over het resultaat zijn mijn cliënt en ik zeer tevreden. Het is nog mooier dan verwacht.”

_______________

Marres Interieur
www.marres.com
Tongersesteenweg 37
3620 Lanaken, België
+32 89 71 41 20
Interieurarchitectuur – maatwerk – designmeubels – lifestylecorner

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu