Home > Branded content > Vernieuwde shop-in-shop in de Bijenkorf

Vernieuwde shop-in-shop in de Bijenkorf

In het imposante pand van De Bijenkorf in hartje Maastricht was de afgelopen weken veel gaande. Er werd hard gewerkt aan de shop-in-shop van Diamond Point. De diamantexpert zat al enige tijd met een shop in het Maastrichtse warenhuis, maar die voldeed nog niet aan het prestigieuze plaatje dat het Diamond Point-team voor ogen had. De shop in Maastricht moest meer in lijn komen te staan met de shops in de andere zes filialen en zo één krachtig merkbeeld uitstralen naar de consu-ment. Vlak voor de feestmaand opent Diamond Point dan eindelijk zijn nieuwe deuren. Diamond Point behoort tot een van de oudste bedrijven in de Nederlandse diamantenbranche. Al vanaf 1904 zijn de diamantexperts generaties lang een familiebedrijf. Sinds 1963 wordt het bedrijf geleid door Jack van Gelder (CEO), die het heeft laten uitgroeien tot het diamantenimperium dat het vandaag de dag is.Duizenden karaat diamanten worden verwerkt door het bedrijf. Bijzonder daarbij is dat nog steeds geen enkele diamant aan de handen van Jack van Gelder voorbij gaat. Hij doet na al die jaren de inkoop van ruwe diamant nog altijd zelf; niet heel gebruikelijk voor een CEO.„Het meest bijzondere is de ruwe steen. Van daaruit moet je een beeld proberen te krijgen van wat het uit-eindelijk kan gaan worden. Je maakt een inschatting wat voor opbrengst en resultaat je mag verwachten en of dit uiteindelijk lukt. Dat is het meest boeiende van het vak, een verslaving waar je nooit meer vanaf komt. Die spanning houdt me fit en helder en hierdoor heb ik elke dag nog steeds ontzettend veel plezier in mijn werk.”

Diamond Point heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in alles wat met goud en diamanten te maken heeft. Na de rebranding in 2013 verkoopt het bedrijf enkel nog zijn eigen merk. Een sterk punt is dat het assortiment sieraden en juwelen ontzettend groot is, waardoor een brede doelgroep kan worden aangesproken. Zo worden er gouden sieraden verkocht van € 200, maar ook tennisarmbanden van € 85.000. En alle diamanten worden in eigen atelier vervaardigd door vakkundige diamantslijpers. Het bedrijf heeft zich weten te profileren als een van de grootste verwerkers van diamanten in Nederland. Zo is Diamond Point constant bezig met trendwatching om het beste voor de consument op de markt te brengen. Een van de meest succesvolle collecties is het Groei-briljant spaarsysteem™, wat inhoudt dat je na aankoop binnen twee jaar de diamanten in je sieraad kan laten ‘groeien’. Niet letterlijk natuurlijk, maar door het sieraad in te wisselen voor een nieuw exemplaar met een grotere diamant. Je betaalt dan enkel het verschil.De markt voor diamanten zal volgens Van Gelder verder groeien. „Ik vind het jammer dat vrouwen vaak zoveel geld besteden aan tassen en kleding, maar heel beperkt zijn in sieraden. Doodzonde. Een sieraad completeert het geheel. Toch ben ik overtuigd dat de markt zal groei-en. Een diamant is een waardevol product waar je altijd geld voor terugkrijgt. Dat maakt deze sector zo uniek.

 

Diamond Point Maastricht – www.diamondpoint.net/nl

 

_______________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu