Home > Branded content > LexQuire Tax & Law is op volle sterkte

LexQuire Tax & Law is op volle sterkte

LexQuire Tax & Law is een one-stop-shop voor alles op juridisch en notarieel vlak voor particulieren en (middel)grote ondernemingen. Een grote fusie, een recent benoemde notaris én een nieuw kantoor in Maastricht. LexQuire heeft ontegenzeglijk de wind in de rug.

Notaris Bonny Broen en advocaat Hans Pfeil zijn beiden partners bij LexQuire. Vanzelfsprekend hebben zij ieder hun eigen beroepsregels en zijn hun werkzaamheden wat dat betreft strikt gescheiden, maar voor klanten is LexQuire met recht een one-stop-shop te noemen voor alles op juridisch en notarieel gebied. „Je kunt met vrijwel alle juridische kwesties bij ons aankloppen,” vertelt Broen.

Expertise

LexQuire Tax & Law en Themis Advocaten, een grote naam in Maastricht, fuseerden begin januari. Samen betrokken ze op 1 februari van dit jaar een nieuw pand bij Maastricht Aachen Airport. Als een van de weinige kantoren in het zuiden van het land verenigt LexQuire vrijwel alle specialisaties op juridisch, notarieel en fiscaal vlak. Dat betekent dat het kantoor een bijzonder breed scala aan klanten kan bedienen: op het gebied van ondernemingsrecht en vastgoedrecht, maar ook als het gaat om erfrecht en arbeidsrecht, LexQuire heeft alle expertise. Bovendien heeft LexQuire een specialist in letselschade in huis. Advocaat Eef van der Heijden is als een van de weinigen in de regio hierin gespecialiseerd en aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

V.l.n.r. Hans Pfeil (partner), Eef van der Heijden (letselschadespecialist), Branko Reumkens (partner), Bonny Broen (partner), en Susan Drijer (partner).

Grensoverschrijdend

Het kantoor opereert eveneens (Eu)regionaal. Geen overbodige luxe in een regio waar veel mensen over de grens wonen, werken en ondernemen. „Veel kantoren zijn gericht op de regio Eindhoven en de Randstad”, zegt Broen. „Wij kijken juist veel meer over de grens. Met onze kantoren in Maastricht Airport, Brussel, Düsseldorf en Parijs werken we echt grensoverschrijdend en Europees.” Ze werken nauw samen met hun Belgische, Franse en Duitse collega’s om antwoord te kunnen bieden op complexe vraagstukken die te maken hebben met het gebied waarin ze opereren. „Je loopt niet alleen tegen juridische kwesties aan,” vertelt Pfeil, „maar ook tegen culturele verschillen. Die kennis hebben wij in huis.”

Erfrecht

Bonny Broen is al sinds 2012 werkzaam als kandidaat-notaris en sinds 2020 als partner verbonden aan LexQuire. Zij werd begin oktober van dit jaar benoemd tot notaris. Haar specialisatie schuilt in fusies, splitsingen en overnames, herstructureringen en het opzetten van beleggingsfondsen. Ook werkt zij op zowel nationaal als internationaal vlak steeds vaker in een adviserende rol. Ze noemt het voorbeeld van erfrecht in een Euregionale context. „Mensen die bijvoorbeeld de Nederlandse nationaliteit hebben, maar in Duitsland wonen en daar komen te overlijden, krijgen te maken met het Europees erfrecht bij de afwikkeling”, vertelt ze. „Mensen weten de notaris steeds beter te vinden. Ze willen het goed regelen.”

Arbeidsrecht

Nederland is op het vlak van arbeidsrecht een vreemde eend in de bijt in Europa. Onze aanpak wijkt nogal af van de werkwijze van bijvoorbeeld Duitsland en België. „Het arbeidsrecht is compleet anders geregeld in onze buurlanden, zowel voor de werkgever als voor de werknemer”, zegt Hans Pfeil. „In Nederland kun je in de meeste gevallen geen arbeidsovereenkomst beëindigen zonder tussenkomst van het UWV of de rechter. In het buitenland gaat dat veel makkelijker. Ook op het gebied van fiscaliteit en sociale verzekeringen werkt het bij onze buren anders.”

LexQuire Tax & Law

info@lexquire.nl

info@lexquirenotarissen.nl

www.lexquire.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu