Home > Branded content > Van Overeem Van Wissen al 25 jaar aan de top van de herenmode

Van Overeem Van Wissen al 25 jaar aan de top van de herenmode

Al 25 jaar een begrip in de internationale modemannenwereld. De stijlvolle zaak Van Overeem Van Wissen in Wyck Maastricht trekt clientèle uit heel Nederland, België en daarbuiten. Een succes gebaseerd op hedendaagse kwalitatieve mannenmode in combinatie met een vakkundige en heel persoonlijke service, zowel in de winkel als op locatie.

De winkel van de fraaie herenzaak van Mark van Overeem en Harold van Wissen is dermate populair bij modebewuste mannen, dat menigeen er speciaal een weekendje Maastricht voor boekt. „Dan koppelen ze er een bezoek aan een restaurant aan vast en eventueel ook een culturele voorstelling. Vaak komt de partner mee of gaat de stad in. De aantrekkingskracht van Maastricht vormt zeker een onderdeel van ons succes”, vertelt Harald van Wissen.

Hij hamert er wel op dat zeker het stadsdeel Wyck bereikbaar moet blijven voor het autoverkeer, op de bescheiden schaal zoals dat nu al het geval is. „Veel van deze mensen die bijvoorbeeld op doorreis zijn, kunnen dan met de auto in de buurt van onze zaak komen. Zeker met de spullen die ze dan willen meenemen, is dat een groot voordeel.”

Wie aan Van Overeem Van Wissen denkt, ook wel bekend als ‘Modemannen Wyck’, denkt in de eerste plaats aan de hoogkwalitatieve pakken, met bijpassende hemden en accessoires. Maar casual is er wel degelijk ook. Tal van vooraanstaande merken zijn in al die jaren gevoerd. Een krachtige ontwikkeling zien de twee pur sang vakmensen in het maatwerk, niet alleen van pakken, maar ook van hemden en overige artikelen.

„Met onze gedeelde visie om de kledingkast van de moderne man daadwerkelijk weer persoonlijk te maken is de samenwerking met Atelier Munro een warm succes gebleken, dat merken we door een veel grotere belangstelling. Samen zijn we ervan overtuigd dat we als mensen meer en meer op zoek zijn naar manieren om onze eigen identiteit vorm te geven. Authenticiteit en persoonlijkheid worden steeds belangrijker en de mogelijkheden om een persoonlijke stijl te ontwikkelen vragen het om verder te kijken dan de in massa geproduceerde kleding. Atelier Munro gelooft erin dat wanneer kleding persoonlijk is, je kledingkast een stukje duurzamer wordt. Met de benadering van ‘koop bewuster’ probeert het merk een noodzakelijke positieve bijdrage te leveren binnen de mode-industrie. Deze ontwikkeling naar persoonlijke kleding wordt belichaamd door de kerngedachte van Atelier Munro, gestoeld op de culturele waarden, kwaliteit en authenticiteit.”

Jasper Willems, brand-director van Atelier Munro: „We geloven dat goede dingen tijd kosten en dat een kledingstuk dat is gemaakt met meer tijd en dus meer aandacht kwalitatief hoogwaardiger is, omdat het simpelweg ook comfortabeler zit.

Mark van Overeem voegt toe: „Dit resulteert altijd in de werkwijze dat we sámen met onze klanten hun kleding tot in het kleinste detail ontwerpen. In het proces waarin gezocht wordt naar wat iemand wil, maar ook wat daadwerkelijk bij iemand past, komt het beste van de maatwerktraditie samen met ons advies, gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring. Bovendien zijn de prijzen zeer toegankelijk, met bijvoorbeeld maatpakken al vanaf 950 euro en colberts van 650 euro.”

vanovereemvanwissen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.