Home > Branded content > Auréus en de kunst van het beleggen

Auréus en de kunst van het beleggen

Auréus Group BV heeft elf kantoren in Nederland en België en behoort tot de grootste vermogensbeheerders van Nederland. Een grote partij die verder opvalt in de markt door naast beursbeleggingen ook te investeren in vastgoed en private equity. „We leveren persoonlijk maatwerk.”

Maar twee procent van alle bedrijven is beursgenoteerd. Dus als je niet investeert in private equity, loop je potentieel goede investeringen mis. Dat geldt ook voor onroerend goed

Bouwstenen

In tegenstelling tot veel andere vermogensbeheerders, richt Auréus zich niet enkel op beursbeleggen, maar investeert ook in vastgoed en private equity. Juist dat onderscheidt het bedrijf in zijn aanpak. „De meeste private banks hebben de focus op beursgenoteerde bedrijven, maar wij kijken breder dan dat”, vertelt Jeroen. „Maar twee procent van alle bedrijven is beursgenoteerd. Dus als je niet investeert in private equity, loop je potentieel goede investeringen mis. Dat geldt ook voor onroerend goed.” Het gaat volgens Jeroen om een goede balans tussen de verschillende investeringen. „Een beleggingsportefeuille, vastgoed, private equity en liquiditeiten: dat zijn de bouwstenen die we kunnen inzetten. De wensen en doelen van de klant bepalen welke van deze bouwstenen we in welke mate inzetten. We kijken goed naar de omstandigheden en bekijken indien gewenst, samen met bijvoorbeeld een notaris en een accountant, wat de beste koers is.”

Spreiding

„Daarbij is spreiding van wezenlijk belang”, vertelt Jeroen. Hij trekt graag een parallel met de kunstwereld, waar niet alleen de esthetische waarde een belangrijk factor is, maar natuurlijk ook de waarde van een werk als investering. „Als kunstverzamelaar investeer je ook niet in werken uit één enkele periode in de kunstgeschiedenis”, vertelt hij. „Je wil juist een bepaalde mate van spreiding. Bovendien vereist een investering in kunst ook een zeer goede kennis van de markt.” Stefan vult aan: „Als wij investeren in – bijvoorbeeld – een nieuw te bouwen project, dan kijken wij zorgvuldig naar de financiële risico’s. Hoe is het bijvoorbeeld met de actuele materiaalprijzen? En hoe is de financiële gezondheid van de aannemer? In onze markt moet je goed weten waar je mee bezig bent. We zijn niet bang om onze nek uit te steken. We investeren zelf ook in wat we onze klanten voorleggen.”

Marktkennis

De manier van werken van de vermogensbeheerder vereist een proactieve houding én een bijzonder goede kennis van wat er in de markt leeft. Daarom is het team van Auréus voortdurend op zoek naar nieuwe investeringskansen. „We zijn actief in de markt op zoek naar private equity en vastgoed, in binnen- en buitenland”, legt Stefan uit. „Je kunt daarin niet passief zijn en wachten totdat je een investering wordt aangeboden. Want dan weet je dat anderen het al afgewezen hebben. Je wil zelf in de lead blijven.”

Ondernemend beleggen

„Investeren in vastgoed en private equity sluit goed aan bij het ondernemende karakter van onze klanten”, vertelt Stefan. „Die vinden het moeilijk om de controle los te laten. Door te investeren in private equity en vastgoed hebben ze meer gevoel bij hun investering. Ondernemend beleggen, zou je kunnen zeggen. Maar je hoeft er niet iedere dag naar om te kijken.”

Nieuw Eyckholt 292 H, Heerlen (NL) –  aureus.eu

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.