Home > Branded content > Bezoek de Europese kersthoofdstad Luik

Bezoek de Europese kersthoofdstad Luik

Luik werd verleden jaar uitgeroepen tot de Europese kersthoofdstad. Een niet geringe titel die eer doet aan de geweldige inspanningen die de vurige Waalse stad aan de Maas, op nog geen halfuur van de Limburgse grens, zich getroost om de hele stad om te toveren in een uitzonderlijke ambiance. „Het heeft ons extra gemotiveerd om Luik dit jaar nog mooier te maken tijdens Kerstmis,” zegt wethouder van economische zaken Maggy Yerna trots.

Het kerstdorp van Luik is niet alleen het grootste van België, maar ook het oudste. Volgens een lange Germaanse traditie van kerstmarkten schept het kerstdorp op de Place St. Lambert de speciale magische en feeërieke sfeer van het kerstfeest. De sleepiste is prachtig versierd met een Alpen-decor, inclusief een heus chalet-restaurant Au Pied des Pistes met specialiteiten uit de Savoie en uit Châtel.

Als Europese kersthoofdstad is de stad Luik meer dan ooit dé kerststad bij uitstek! De compleet nieuwe verlichting heeft vorig jaar haar vruchten afgeworpen. Op de pleinen, rond de bomen en in de straten zorgen de fonkelende lichtjes voor harmonie tussen de verschillende handelswijken van de Vurige Stede. Met deze investering laat de stad Luik de feestdagen extra schitteren.

De kerstactiviteiten zijn verspreid over het hele centrum. Zoals op de Place de la Cathédrale, te midden van tientallen winkels, restaurants en cafés. Daar bevindt zich de fraai aangeklede en overdekte kerstschaatsbaan waar plaats is voor zo’n 250 personen. Schaatsen kunnen in alle maten gehuurd worden. Rond de schaatsbaan staan zo’n veertig chalets. Niet alleen met kerstcadeautjes maar met tal van heerlijkheden zoals oesters, zalm, escargots, Zwitserse fondue, Flammkuchen, foie gras, speenvarken en andere gerechtjes.

In de kathedraal zelf en ook in andere kerken en cultuurhuizen zijn er speciale kerstconcerten en -voorstellingen. Rondom de kerk St-Remacle-au-Pont is een wandeling uitgezet langs meer dan 150 kribben en religieuze geboortescenes die teruggaan tot vierhonderd jaar geleden. De expositie biedt de bezoeker de mogelijkheid om de tradities, de rijkdom en het typische karakter van het Kerstfeest door de tijd heen te ervaren.

Zoals elk jaar is het ook weer het traditionele, internationale kerstcircus in het Parc d’Avroy. Een onvergetelijke show voor kinderen en volwassenen. De winkels van Luik kennen langere openingstijden in de periode naar Kerstmis toe en zo zijn er twee koopzondagen op 15 en 22 december. Voor bezoekers die per auto komen zijn er speciale voorzieningen, vriendelijke parkeertarieven en ook shuttles vanaf parkeergelegenheden rondom het centrum. De festiviteiten rondom Kerstmis duren in Luik tot de eerste week van januari.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:
www.visitezliege.be
www.viewallonne.be
www.tchantches.be
www.villagedenoel.be
www.europeancircus.be
www.liege.be

______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.