Home > Branded content > Het nieuwe kantoor van Handelsbanken Maastricht: ‘Dit gebouw is even transparant als handelsbanken zelf’

Het nieuwe kantoor van Handelsbanken Maastricht: ‘Dit gebouw is even transparant als handelsbanken zelf’

Handelsbanken Maastricht is sinds mei dit jaar gevestigd in het markante kantoorgebouw Il Fiore aan de Avenue Ceramique. Donderdag 22 juni vond de officiële, feestelijke opening plaats. Kantoor-directeur Tim Neu en accountmanager Bart Goossens vertellen waarom personeel en klanten zich er nu al thuis voelen.

De skyline van Stockholm kijkt uit over de Maas. De foto-op-canvas hangt in de nieuwe vergaderruimte op de derde verdieping. „In de Zweedse hoofdstad staat al 150 jaar het hoofdkantoor van Handelsbanken”, vertelt Neu. „Ik ben in 2012 gestart in Maastricht en sindsdien groeien we flink door qua medewerkers, omzet en winstgevendheid.” Dat het zo goed gaat met het kantoor komt uiteindelijk door de aloude strategie van Handelbanken, zegt Neu. „Sommigen noemen het saai, ik hou het op ‘degelijk’. Hier geen risicovolle investeringen, reclamecampagnes en personeelsbonussen. Handelsbanken gaat niet voor het snelle gewin maar voor de lange termijn en staat daarom bekend als een veilige bank waar particulieren en bedrijven graag hun geld stallen.” „Alleen met klanten die onze visie onderschrijven gaan we in zee”, zegt Goossens. „We willen juist relatief klein blijven zodat we een persoonlijke, heldere aanpak kunnen bieden. Onze accountmanagers kennen het dossier van hun klanten door en door. De klanten kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze mensen: accountmanagers met veel kennis van de regio en de lokale markt. Omdat veel beslissingen hier op kantoor worden genomen, weet de klant snel waar hij aan toe is.” Door de verwachte groei in hypotheken, vastgoedfinancieringen, vermogensbeheer en spaargeld zal het aantal medewerkers – nu tien – bij Handelbanken Maastricht waarschijnlijk toenemen de komende jaren. Goossens: „Onze oude locatie, een statig herenhuis aan de Stationsstraat, was krap en het personeel zat er verdeeld over twee verdiepingen. Bovendien was het pand niet duurzaam terwijl we als bank juist ook ‘groene’ projecten financieren.”

In Il Fiore is ‘op de groei’ gehuurd en de locatie past bovendien helemaal bij de uitstraling van Handelsbanken. Het gebouw met zijn moderne glazen gevel in de vorm van bloembladen is ruim en duurzaam. Het interieur is down to earth met open, lichte werk- en verblijfsruimtes voor personeel en klant. „Zo transparant als Handelsbanken zelf is, zo is ook het nieuwe kantoor in Maastricht”, aldus Neu.

Avenue Ceramique 231, Maastricht (NL) – handelsbanken.nl/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.