Home > Branded content > Victoria Wilden wil naar de top met Château Wittem

Victoria Wilden wil naar de top met Château Wittem

Toen ze in 2019 de modebranche inwisselde voor een topfunctie binnen het nieuw aangekochte hotelrestaurant van haar broer Alexander Wilden, had Victoria Wilden geen ervaring in de horeca. Toch ontpopte ze zich de afgelopen jaren in rap tempo tot een gastvrouw van grote klasse en runt ze hotel en restaurant alsof het haar tweede natuur is.

Als accountmanager binnen de modebranche reisde Victoria Wilden jarenlang de hele wereld over, van fashion weeks tot modebeurzen, van Milaan tot New York. „Geweldig, maar na zeven jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.” In diezelfde periode kochten haar broer Alexander en zijn vrouw Nicole Wilden het kasteel in Wittem dat in de eerstvolgende jaren moest uitgroeien tot een hotel en restaurant op het hoogste niveau. „Toen mijn broer mij vroeg of ik iemand kende die geschikt zou zijn om hier general manager te worden, dacht ik: dat wil ik doen. Bleek dat dat eigenlijk zijn intentie was.”

Met de sleutel van het kasteel op zak begon Victoria in 2019 aan de vernieuwingen van het kasteel. „Ik had maar één opdracht: hotel en restaurant naar het hoogst mogelijke niveau tillen, voor de rest carte blanche. Een complete vuurdoop, waardoor ik direct de ruimte kreeg om de beste versie te zijn van wat we willen zijn.”

Na een grondige metamorfose heropende Château Wittem in 2019. Volledig vernieuwd, met een sfeer die past bij een kasteel, verpakt in een tijdloos jasje. Maar hoe run je zo’n parel van een hotel-kasteel zonder enige ervaring in de horeca? „Om te beginnen heb je daar de juiste mensen voor nodig”, weet Victoria. Dat werd afgelopen mei wel bevestigd toen het team van restaurant Julemont in één keer met maar liefst twee sterren de jaarlijkse Michelinuitreiking verliet. „Daarnaast is het een kwestie van meemaken, beleven en vervolgens weten hoe je met die informatie omgaat. Ik ga zelf graag uit logeren en slijt mijn vrije avonden het liefst in een goed restaurant.”

Al zijn dat er niet zo veel, want hoewel ze eigenlijk de rol van general manager vervult, werkt Victoria elke avond mee bij Julemont. „Dat vind ik leuk, maar vooral essentieel: hier gebeurt het. Hier leer je je gasten kennen en zie je hoe het eraan toegaat. Ik weet hoe het reilt en zeilt en kan daardoor snel schakelen.”

Precies daar, officieel aan de top maar eigenlijk tussen haar mensen, brengt Victoria hotel en restaurant elke dag een stukje dichter bij het beoogde topniveau.

Wittemmer Allee 3, Wittem (NL) – chateauwittem.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.