Home > Branded content > Wyck, dit stukje Maastricht heeft het allemaal

Wyck, dit stukje Maastricht heeft het allemaal

TUUR

Op z’n TUUR’S
De eerste winter van TUUR, het in 2022 geopende restaurant van Arthur – TUUR – Kissels aan de Wilhelminasingel in Maastricht. Hier vier je de winter zoals je er elke andere dag van het jaar viert: al keuvelend aan de bar, hoge tafel of aan een intiem laag tafeltje en met een keuze uit de wekelijks wisselende menukaart. Deze is geïnspireerd door seizoen en streek. Dit seizoen dus veel warme smaken en wild.  TUUR werkt zonder reservaties.

tuurmaastricht.nl

Atelier Zoë

Healthy skin from the inside out
‘Ware schoonheid komt van binnenuit’ krijgt een heel nieuwe betekenis bij Atelier Zoë in Maastricht. Hier wordt schoonheid, met een focus op natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten, holistisch benaderd: hoewel je altijd welkom bent om even binnen te wippen voor je favoriete huidverzorgingsproducten, prefereert Zoë een meer diepgaande en gepersonaliseerde aanpak. Huidproblemen hebben immers diverse interne én externe oorzaken. Door te kijken naar de levensstijl van haar klanten, kan Zoë de juiste producten adviseren om problemen met de huid te behandelen en van binnenuit te voorkomen. In combinatie met de gouden standaard LED lichttherapie voel je je weer herboren en loop je stralend naar buiten.

Rechtstraat 88E, Maastricht (NL) – atelier-zoe.com

Bouchon D’en Face

Fin d’Année de Bouchon
Of je het nu alleen viert, in een select gezelschap of met alle collega’s… Bij Bouchon d’en Face weet je zeker dat het einde van het jaar in stijl, en onder het genot van de fijnste Franse smaken, gevierd wordt. In het restaurantgedeelte strijk je neer met kleinere gezelschappen en geniet je tijdens de feestdagen van een feestelijk menu met klassieke Franse gerechten. In het in 2022 nieuw geopende Proeflokaal is ruimte voor feesten en partijen tot tachtig personen. Zittend of staand, met kleine hapjes en de mooiste Franse wijnen of een uitgebreid Frans (staand) diner. Het Proeflokaal van Bouchon d’en Face kan elke dag van de week, op aanvraag ook ’s middags, gereserveerd worden.

Wycker Brugstraat 54, Maastricht (NL) – bouchondenface.nl

Van Overeen Van Wissen

Mannenmode door Modemannen
Altijd bij elke gelegenheid een goede indruk maken, dat is waar het om draait bij Van Overeem en Van Wissen. Van Overeem en Van Wissen heeft een grote collectie Italiaanse herenmode en een eigen maatwerkatelier. Het is uitgebreid met Atelier Munro, dat opvalt door de ongecompliceerde en persoonlijke benadering van maatkleding voor de eigentijdse man. Modern of klassiek, altijd stijlvol en een beetje eigenwijs. Eigenaren Mark van Overeem en Harold van Wissen zijn al ruim 25 jaar trendsetter op het gebied van high end Italiaanse modemerken. Denk hierbij aan Eleventy, Doriani, Richard Brown, Incotex, Herno, Lardini, De Petrillo, Stile Latino, Buonamassa, Mazzarelli, Pasini en Baldassari. Trots zijn ze op hun bedrijfsvoering, geheel gebaseerd op het slow fashion concept, waarbij duurzame en bewuste benadering van modeproductie en -consumptie nageleefd wordt. Kledingstukken zijn meestal gemaakt van milieuvriendelijke materialen en kleding is duurzamer én van hogere kwaliteit.

Stationsstraat 25, Maastricht (NL) – modemannenwyck.nl

Alex

Wereldse smaken in het hartje van Wyck
Alex Maastricht, vernoemd naar de negentiende-eeuwse Maastrichtse cellist en componist Alexander Batta. Met zijn muziek reisde hij de hele wereld over. Overal waar hij kwam at en dronk hij de lekkerste gerechten en nam hij deze inspiratie mee naar huis om te delen met zijn mede-Maastrichtenaren. Die wereldse ervaringen vormen de rode draad in het concept van Alex, een hip restaurant én boutique hotel op steenworp afstand van het Centraal Station.

Stationsstraat 17a, Maastricht (NL) – alexmaastricht.nl

Flavourz By Servais

High end comfort food
De favoriete smaken van Michelinsterren-chef Servais Tielman, uit alle hoeken van de wereld, geserveerd in een smaak- en spraakmakend vijf- tot zevengangen fine dining menu. Hier spelen pure smaken en de juiste specerijen de hoofdrol, geserveerd in een exotische omgeving die je meevoert naar een andere wereld. Laat je verrassen door inmiddels bekende, maar ook nog onbekende keukens.

Spoorweglaan 2, Maastricht (NL)- flavourzbyservais.co

Newfysic

Bourgondisch genieten en toch afvallen
De NewFysic-methode werkt voor iedereen. Veel mannen en vrouwen vinden het lastig om af te vallen en zijn op zoek naar een methode die goed werkt en gemakkelijk is vol te houden. NewFysic helpt jou je streefgewicht te behalen én te behouden middels een op maat gemaakt voedingsplan, ondersteunende supplementen en gratis coaching. „Zeker hier in het bourgondische zuiden willen mensen genieten van het leven. Met NewFysic is dat mogelijk”, aldus vestigingsmanager Marianne Meesters. „Het gaat om een andere mindset, het aanleren van een nieuwe lifestyle. Het is voor ons belangrijk om te weten met welk doel iemand binnenkomt. Dat alles is de basis voor een programma op maat met een persoonlijke aanpak.’’ Zin om je energieker te voelen en beter in je vel te zitten? Maak online een afspraak voor een gratis intake met Marianne of Sylvia bij NewFysic Maastricht.

newfysic.nl

Villa Trepetie

Amuseren, inspireren, snuffelen en vooral slagen
Wat begon als een knus woonwinkeltje iets verderop in de straat, groeide de afgelopen twintig jaar uit tot een gevestigde naam in de Maastrichtse Rechtstraat. Behalve Bunzlau Castle-servies, Frezoli-verlichting, PTMD-interieuraccessoires en nieuwe en vintage meubels koop je bij Villa Trèpetie anno 2022 ook sieraden, kussens, geschenken en zelfs kleding en handtassen (Zusss). Een prachtige collectie die amuseert en inspireert, waar je lekker lang kunt snuffelen en vooral altijd kunt slagen.

Rechtstraat 38, Maastricht (NL) – villatrepetie.nl

Sadhu Home & Food

De smaak van het Oosten
Arabische sferen en smaken in de breedste zin van het woord. Bij Sadhu Home & Food vind je een bijzondere collectie aan handgemaakte woon- en sfeerartikelen uit Marokko, India en Bali en filigrainlampen uit Egypte. In de koffiecorner, achter in de zaak, komen die Arabische sferen verder tot leven tijdens een heerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakte delicatessen zoals gevulde dadels en Turks

fruit. Rechtstraat 70, Maastricht (NL) – sadhuhomeandfood.nl

De Hypotheker

Jouw partner voor financiële vraagstukken
Als koper of verkoper van een (nieuw) (t)huis weet je anno 2022 één ding zeker: de huizenmarkt is continu in beweging en het juiste moment om een huis te kopen of verkopen lijkt nooit te komen. Waar je wel van op aan kunt is dat je bij De Hypotheker altijd aan het juiste adres bent voor vrijblijvend, onafhankelijk en eerlijk advies over de financiering van je nieuwe (t) huis of verdeling van kapitaal bij veranderingen in je persoonlijke situatie. Het team van De Hypotheker in Maastricht, onder leiding van Evelyne Buck, heeft de afgelopen twintig jaar ruimschoots bruikbare ervaring opgedaan in de huizen- en hypotheekmarkt. Dat helpt hen om jou antwoorden te geven op vragen en wegwijs te maken in deze complexe materie. Ongeacht je verhaal, achtergrond of de windrichting waar je vandaan komt of naartoe wil.

Avenue Céramique 12, Maastricht (NL) – hypotheker.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.