Home > Mode en Beauty > Cellini: Een juwelier met karakter

Cellini: Een juwelier met karakter

Al ruim 25 jaar runt Rozan Langenhorst Cellini, de juwelenboetiek in Roermond die het ánders doet.

Wie door de binnenstad van Roermond loopt wordt op de kruising van Paredisstraat en Neerstraat aangenaam verrast door niet één, maar twee parels van juwelenboetieks: Cellini en Cellini’s. Op het eerste oog identiek, maar niets is minder waar.

Cellini’s is het jonge (2021), meer toegankelijke zusje van juwelier Cellini, de boetiek die al sinds 1995 een begrip is in Roermond en ver daarbuiten. Eigenaresse en gediplomeerd juwelier-taxateur Rozan Langenhorst vertelt vol trots over haar kleine imperium. „Waar Cellini Juwelier in een hoger segment zit, is Cellini’s toegankelijker en laagdrempeliger, maar zeker zo bijzonder. Hier kan iedereen binnenlopen, terwijl er bij de kleinere maar tegelijkertijd meer luxe vestiging eerst aangebeld mag worden.” En dat is niet voor niets. Cellini bedient met haar bijzondere selectie aan juwelen de echte liefhebber van een mooi, tijdloos sieraad. De juwelen zijn veelal maatwerk en worden in opdracht gemaakt – zowel bij Cellini zelf, als in Italiaanse ateliers – of zijn van de hand van exclusieve merken als Roberto Coin en Nanis.

Binnenkomen bij Cellini voelt ánders. De winkel oogt als een huiskamer, vanwege het smaakvolle interieur en voor-al: de sfeer. „Dat huiselijke gevoel is voor ons erg belang-rijk, het is een beleving om hier een mooi juweel uit te zoeken. Daar hoort een passende ambiance bij.” Dat blijkt ook uit de etalages, waarin de juwelen in zodanige com-posities worden getoond, dat het kunstwerkjes an sich zijn.Het team van Cellini Juwelier is vier dames sterk, met ieder hun expertise. Wat hen verbindt is de liefde voor juwelen. „We willen er alles over weten: we bezoeken beurzen, blij-ven erover lezen en wisselen onderling informatie uit. Onze kennis en enthousiasme maken ons uniek, en daar zijn we trots op”, vertelt Rozan. Dat heeft ook zijn weerslag op de collectie. „De juwelen zijn stuk voor stuk bijzonder en van hoge kwaliteit, maar tegelijkertijd is de collectie heel divers. Dáár ligt onze kracht.”

Neerstraat 39-41, Roermond (NL) – cellini-juwelier.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.