Home > Branded content > Hoe Maastricht Porselein de zorg ontzorgt

Hoe Maastricht Porselein de zorg ontzorgt

Witte, porseleinen bekers met daarop een klein, rood liefdeshartje en de korte, maar veelzeggende tekst ‘Bedankt voor de goede zorg’. Ze werden de afgelopen tijd bij wijze van verrassing bezorgd bij een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio. ,,Een kleine geste van onze kant om de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken”, zegt directeur Lucien Franssen van Maastricht Porselein in Eijsden. ,,Als er één specifieke groep is waarvan wij vonden dat die bedankt moest worden voor al het zware werk in de afgelopen tijd, dan zijn het wel de medewerkers in de zorg. Zij hebben met hun extra inzet een fantastische bijdrage geleverd strijd tegen het coronavirus. Natuurlijk hadden we als Maastricht Porselein het liefst iedere zorgmedewerker een bedankje willen sturen, maar dat zou voor ons ondoenlijk zijn.”

De groothandel annex winkel in onder andere serviesgoed, glazen en bestek in Eijsden heeft drukke maanden achter de rug. Ondanks het feit dat de horecasector – waar Maastricht Porselein veel klanten heeft – bijna tweeënhalve maand gesloten was. Maastricht Porselein verwelkomde zowel in de winkel als online veel meer mensen dan aanvankelijk was verwacht. ,,Veel van onze particuliere klanten van een nood een deugd hebben gemaakt door – bijvoorbeeld tijdens de feestdagen – thuis extra uit te pakken met feestelijke lunches en diners. Met mooi servies en schitterend glaswerk creëer je al snel je eigen restaurant aan huis.”

Wie een etentje op niveau in de huiselijke sfeer wil aankleden met professionele spullen, bij Maastricht Porselein een ruime keuze, aldus Franssen. ,,Het mooie is dat je er zelfs niet de deur voor uit hoeft. Via de website Maastrichtporseleinwinkel.nl kunnen we zo’n 5000 artikelen rechtstreeks uit voorraad leveren. Het moet nogal gek lopen als mensen hier niets van hun gading kunnen vinden. Natuurlijk is iedereen ook van harte welkom in onze 800 vierkante meter grote showroom in Eijsden. Zij kunnen hier veilig winkelen, want uiteraard werken wij geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.”

Het bedankje in de vorm van een bedrukte beker aan zeshonderd zorgmedewerkers had geen enkele commerciële bijbedoeling, aldus Franssen. ,,We hebben gekeken hoe wij als bedrijf in deze moeilijke tijden een maatschappelijke bijdrage konden leveren. Met een zaak als die van ons kom je natuurlijk al snel bij zoiets uit.”

Dat laatste neemt niet weg dat Maastricht Porselein inmiddels kind aan huis is bij veel zorginstellingen in de regio. ,,De zorg is voor ons een echte groeimarkt. Wij merken als bedrijf heel goed dat deze sector met name de laatste jaren veel persoonlijker is geworden. Mensen die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven, wonen ook echt in een zorginstelling. Dat wil zeggen dat zij zich thuis moeten voelen in een huiselijke omgeving. Dat betekent is dat er veel aandacht is voor onder andere meubilair en aankleding.”

De tijd dat in verpleeghuizen smakeloos uitziend eten werd geserveerd op troosteloze dienbladen van roestvrij staal, ligt inmiddels een heel stuk achter ons. ,,Gelukkig maar”, zegt Lucien Franssen. ,,Men wil het anders en dat kan ook heel gemakkelijk anders. Veel verzorgingshuizen hebben tegenwoordig complete restaurants ingericht voor hun cliënten. Daar hoort een mooie presentatie bij. Een stukje beleving die je wel zou verwachten in de horeca, maar niet direct in een verpleeg- of verzorgingshuis. Ik zie geregeld medewerkers van zorginstellingen verrukt rondlopen in onze winkel. Als ik ze dan hoor zeggen: ‘oh, wow, moet je hier kijken’, dit is leuk voor die of die afdeling’, word ik daar gelukkig van. Niet alleen als zakenman, maar zeker ook als mens.”

Zoerbeemden 16e, Eijsden (NL) – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.