Home > Branded content > Holsterhof: culinaire ambities in het bos

Holsterhof: culinaire ambities in het bos

In de tijd van opa was het nog een boerderij, de ouders maakten er een kampeerboerderij van maar Lissa ten Berge heeft een van de forse gebouwen mogen omturnen tot een restaurant. Met partner Kaj Landman, die net als zij veel ervaring heeft opgedaan bij restaurant Atelier in Gulpen, heeft ze er een verrassend gastronomisch adres van gemaakt.

Op deze locatie midden in de fraaie natuur aan de rand van Posterholt, bereikbaar via smalle wegen, verwacht je eerder een kop geurige koffie of dampende soep. Maar in de met veel naturel hout warm aangeklede zaak gaat het toch eerder om roodbaars, langoustine en zwezerik, om maar eens wat te noemen. Volgens de gids Gault&Millau zelfs de Ontdekking van Jaar 2024 in Nederland, een hele eer. Wij starten met een yellow kingfish met wei van yoghurt en kimchi sesam. Een licht gerecht met een spanning van zoetzuur, waarbij de rode radijsjes niet alleen zorgen voor een mooi plaatje, maar ook voor een plezierig bittertje. Met een mooie droge biologische sauvignon blanc uit de Loire (uit het wijnarrangement) een plezierige opening.

Vervolgens zacht gegaarde heilbot op het bord, afgedekt met foie gras, kokkels, ponzu, shiitake en venkel, en een bijzonder smaakrijke beurre noissette. De auxerrois van Wijngoed Thorn met tonen van perzik en citroen is een lichte, fluweelzachte begeleiding in het glas. Het laatste tussengerecht is de kalfszwezerik met saffraanrijst, geroosterde pitjes, Monegaskische uitjes en prei. Het geheel rijk van smaak, gedragen door de jus van spek en cabernet. De Oostenrijkse Blaue Zweigelt van Paul Ach doet het redelijk, zonder uit te blinken. Een paar graadjes koeler zou de wijn wel mogen hebben. Als hoofdgerecht een mooi rosé stukje runderlende met wederom een bijzonder smaakvolle jus. Daarnaast een mousse van aardpeer met lavas en on the side een tartelette met aardappel, artisjok, gefermenteerde ‘hoeve de holst’-aardpeer en kalfstong met hooi van knolselderij. Daarnaast een glas Corbières van Le Lolo de l’Anhel, een fruitige, biologische Franse wijn, die het nog een beetje aan karakter ontbreekt.

We eindigen met een dessert van een serie mooie smaken in een rondje met chocolade en peer in de hoofdrol. Creatief gemonteerd op het bord. Een mooi bedrijf dat zich met een dergelijk gedreven koppel nog verder kan ontwikkelen. En gezien het gebodene is de prijsstelling alleszins in orde, dus de drempel ligt hier niet te hoog.

Aanvankelijk werden ook de wandelaars en fietsers die kwamen voor koffie en vlaai, hartelijk ontvangen, maar in combinatie met fine dining bleek dat in de praktijk niet uitvoerbaar. Daarom biedt de kaart nu enkel culinaire gerechten met menu’s vanaf drie gangen (bij de lunch, voor € 47,95) tot en met vier, vijf en zes gangen ’s avonds (twee soorten menu’s, van € 59,95 tot € 82,95). Geen à la carte, al is er wel nog keuze vanwege de twee menu’s. De nog bescheiden maar op zich goede wijnkaart richt zich puur op Europa, met daarop onder meer redelijk wat wijnen uit de regio. Opvallend is de interessante prijsstelling, waarbij de vermenigvuldigingsfactor binnen de perken is gehouden. Extra interessant dus voor de wijnliefhebbers. Wijnarrangementen zijn er natuurlijk ook, van € 31,95 tot € 47,95

Paalderweg 2, Posterholt. (NL) – restaurantholsterhof.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.