Home > Mode en Beauty > Modemannen Wyck: het adres voor Italiaanse topmode

Modemannen Wyck: het adres voor Italiaanse topmode

Voor Modemannen Wyck belichaamt mode a way of life, un raison d’être zelfs. Al vanaf 1998 geven Harold van Wissen en Mark van Overeem dagelijks vorm aan het aloude adagium dat kleren de man maken. Ze ademen mode en stralen in alles uit dat mode voor hen van levensbelang is. Met hun onberispelijke verschijning zijn zij zelf het beste visitekaartje van hun exclusieve herenmodezaak.Hun modepalet strekt zich uit van stijlvol exclusief tot een tikje extravagant en van strak klassiek tot nonchalant casual. Modemannen Wyck is steeds onderscheidend met de hoogste kwaliteitsnorm als uitgangspunt. Een doorsnee herenmodezaak is de fraai ingerichte boetiek dus beslist niet, eerder een verrassend reisdoel voor wie op zoek is naar mode met een subtiele Italiaanse touch. Harold en Mark in koor: „In deze zaak heb-ben we onze droom gerealiseerd.

Gastvrijheid
Wie de boetiek aan de Stationsstraat in het hippe Maastrichtse stadsdeel Wyck betreedt komt niet zomaar binnen, maar wordt van harte welkom geheten door de eigenaren. En wel in een door Harold van Wissen en Mark van Overeem zelfgecreëerde modewereld. Een wereld waarin hun opvattingen over service, kwaliteit en esthetiek de boventoon voeren en waarin ze in de loop der jaren een breed relatienetwerk aan veeleisende, maar trouwe klanten hebben opgebouwd. De aanwezige topmerken van de hedendaagse herenmode schreeuwen niet om aandacht, maar dwingen respect af door de wijze waarop ze met een zekere ingetogen elegantie geraffineerd gepresenteerd worden. En ook de kostuums of colberts die verrassen door een bijzondere print of aparte kleurstelling beantwoorden aan de bij Modemannen Wyck aanwezige behoefte om steeds grenzen te verleggen en onderscheidend te blijven. Eenmaal binnen ervaart men een op Maastrichtse leest geschoeide gastvrijheid. „In onze zaak hebben we de hoge kwaliteit van deze internationaal gewaardeerde stad willen voortzetten,” zegt Mark van Overeem.

Veranderen en verrassen
Alles wordt uit de kast gehaald om de klant met een perfecte pasvorm goed voor de dag te laten komen. De juiste kleding voor het juiste moment, daar komt het altijd op aan. De collectie bestaat uit casual wear, ready to wear (prêt à porter), made to measure (maatwerk) en gelegenheidskleding. Harold van Wissen: „De mode verandert met de tijd mee. We zien dat de laatste jaren het aandeel casual groter is geworden. Wat daarbij wel opvalt, is dat het casual van vandaag meer verfijning en detaillering kent. Maar je ziet ook bepaalde details op een andere manier terugkomen. Neem de bekende bandplooi. Die kwam twee jaar geleden weer in een andere vorm – maar nu niet wijd en baggy als vroeger – terug.”„Wij spelen meteen op dit soort ontwikkelingen in zónder daarbij onze specialisaties uit het oog te verliezen,” vervolgt Harold. „Wij gaan op reis om voor onze klanten altijd met iets nieuws te komen. Italië vormt daarbij vanaf we de zaak begonnen onze inspiratiebron. Het fare una bella figura – het onberispelijk voor de dag komen komt immers daar vandaan.

Inkoop en klantcontact
Het merkenaanbod is divers en nagenoeg geheel Italiaans. Het omvat onder andere Corneliani, Borrelli, Lar-dini Eleventy, Passini, Richard J Brown, Incotex, Maz-zarelli, Doriani en vele andere. Ook werken ze met hun eigen atelier dat maatwerk levert. Maar er zijn ook veel klanten voor wie ze made to measurejassen, kostuums, colberts of smokings laten vervaardigen in Italië. Nieuw vanaf dit seizoen zijn schoenen op maat uit Italië. „We hebben voor vrijwel iedere beurs een passend aanbod,” zegt Mark van Overeem. „We begeleiden een klant van A tot Z en weten heel vaak welke stukken hij al in zijn collectie heeft. Samen met de klant onderhouden we als het ware zijn garderobe. Niemand treft daarin graag doublures aan, dus zorgen we ervoor dat we steeds verrassend voor de dag komen. Bovendien geloven we in duurzaamheid. Wij weten waar en hoe onze collectie tot stand komt.” Lachend: „Het beste bewijs voor duurzaamheid is dat de kleding volgens onze klanten nauwelijks slijt.

Trunkshow van de Petrillo en Mazzerelli
Harold van Wissen en Mark van Overeem pakken tijdens TEFAF extra uit met een trunk show van het Napolitaanse De Petrillo. En met het shirtmerk Mazzarelli uit Puglia. Beide heren kunnen een glimlach niet onderdrukken wanneer ze vertellen dat Modemannen Wyck in Nederland slechts de tweede zaak is waar dit verfijnde merk zal neerstrijken. Ze zijn via een relatie met De Petrillo in contact gekomen. „Dit gaat zeker goed aanslaan bij onze vaste klanten,” vertelt Harold enthousiast. „Het stoffen-aanbod van dit Napolitaanse familiebedrijf is zo exquise en hun handgemaakte maatwerkcollectie zo stijlvol dat ik zeker weet dat mensen ervoor door de knieën zullen gaan. Het is van een onweerstaanbare schoonheid.”De Modemannen Wyck hebben de afgelopen jaren ruimschoots hun bestaansrecht bewezen in het servicegericht aankleden van heren die altijd goed voor de dag willen komen. Modieus en tevens tijdloos in zijn uitstraling. Ze leveren duidelijk meerwaarde in zowel hun stijlvolle collectie als in de manier waarop ze een gastvrije ambiance in hun modeboetiek creëren. Een sfeer waarin het goede leven tot in de puntjes tot uitdrukking komt.

Op 7 en 8 maart vindt de trunk show bij Modemannen Wyck plaats.
Meer info via www.modemannenwyck.nl

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu