Home > Branded content > La Butte aux Bois rolt de loper uit voor eindejaarsgasten: ‘het mag weer allemaal ietsje meer zijn’

La Butte aux Bois rolt de loper uit voor eindejaarsgasten: ‘het mag weer allemaal ietsje meer zijn’

Na een kwakkelende hoogzomer en een mooie nazomer kijken veel mensen alweer reikhalzend uit naar de eindejaarsfeesten. Bij La Butte aux Bois in Lanaken komen ze daaraan tegemoet met een divers aanbod van events. „Na corona hielden veel mensen de boot nog een beetje af, maar nu mag het allemaal weer ietsje meer zijn”, zegt Stefan Callaars, director of sales.

Never a dull moment, lijkt wel het motto van La Butte aux Bois in Lanaken. Er gaat haast geen maand voorbij, of er is weer een nieuwigheid. Dat kan gaan van een kleine wijziging in het interieur tot een grote investering in de accommodatie. De meest in het oog springende ingreep van dit jaar is de complete make-over van de feest- en eventzaal, die Sapphire werd gedoopt. Daardoor is de ruimte geschikt voor de meest uiteenlopende events, van een huwelijksfeest, een diner voor tweehonderd gasten en een bedrijfsmeeting tot een productlancering of de launch van een nieuw automodel.

Dit najaar komt dat multifunctionele karakter goed van pas. Op 19 november, bijvoorbeeld. Dan vindt net als vorig jaar het lifestyle-event Opulence plaats. Van het Latijnse opulentia, weelde. „Daaraan zal er geen gebrek zijn”, belooft Stefan Callaars. „Er zijn onder meer degustaties van het Belgische kaviaarmerk Imperial Heritage en cognac Louis XIII van het Franse label Rémy Martin. Daarnaast valt er heel wat te zien. Per segment – kleding, wijn, auto’s, beauty… – is er één standhouder. We hebben enkele premiumpartners: Jochen Leën en Granada Gallery met juwelen en edelstenen, Hästens Store Maastricht met bedden en Bentley Antwerpen en Maserati Centre Antwerp met luxe wagens. Net als vorig jaar is er een walking dinner van onze tweesterren-chef Ralf Berendsen.”

No time

„Dit evenement vraagt een enorme voorbereiding. Bovendien moet voor en na alles in no time gebeuren. De avond voordien lopen de reservaties voor restaurant Ralf Berendsen en Bistrôt Le Ciel gewoon door, zodat we pas ’s ochtends aan de opbouw kunnen beginnen. En na het event moet alles meteen opgeruimd worden, want de dag nadien is het hier weer business as usual. Maar het is de inspanning meer dan waard. We willen onze gasten laten genieten van een stuk exclusieve beleving en de kans bieden om ideeën op te doen voor de feestdagen. En voor daarna. (lacht) Wat we tonen, is allemaal high-end.”

„Na Opulence gaat het in sneltreinvaart richting Nieuwjaar. Op 26 november is er de traditionele sinterklaasbrunch. Op 24 en 25 december organiseren we een diner dansant met muzikale omlijsting en een viergangendiner van Pieter Beurskens, de chef van Le Ciel. De kerstbrunches van 25 en 26 december – met Kerstman uiteraard – zijn uitgegroeid tot warme familiedagen. Op oudejaarsavond gaan we in stijl richting 2024 met een gala-avond, alles erop en eraan. Voor heel wat gasten is dat een traditie geworden. Als ze op 1 januari uitchecken, reserveren ze al voor het jaar nadien.”

Besef

Corona, Oekraïne, energiecrisis, lage spaarrentes… Je zou durven denken dat mensen bezuinigen op de dingen die het leven leuk maken. „Je mag natuurlijk niet veralgemenen, maar ik heb de indruk dat alles in zijn normale plooi aan het vallen is. In het bedrijfssegment mogen successen weer gevierd worden. Niet in een beperkt groepje, maar met tachtig à honderd man. In 2022 was iedereen nog een beetje voorzichtig, maar nu gaan we op het vlak van catering, muziek en aantal gasten terug naar de situatie van vóór maart 2020. En nog een vaststelling: we merken dat ons aanbod steeds beter aanslaat bij een jonger publiek. Ze sparen misschien wat langer voor een verblijf, maar daar maken ze dan ook iets heel moois van. Met een diner, met wellness, noem maar op. Het lijkt alsof de jongere generatie steeds beter beseft dat je hier en nu moet genieten en best niet wacht tot later. Je leeft maar één keer, dát idee.”

Je mag natuurlijk niet veralgemenen, maar ik heb de indruk dat alles in zijn normale plooi aan het vallen is. In het bedrijfssegment mogen successen weer gevierd worden. Niet in een beperkt groepje, maar met tachtig à honderd man.

Honderd jaar

De vraag naar luxe en comfort is zo groot, dat eigenaar Jochen Leën volop nadenkt over uitbreiding. Eén ding wil hij alvast kwijt: volgend jaar wordt de toren van het hoofdgebouw omgebouwd tot een suite met een panoramisch zicht op de tuin. Er wordt ook al gebrainstormd over een feestprogramma naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van landgoed La Butte aux Bois. In 2024 is het namelijk honderd jaar geleden dat de adellijke familie Lagasse de Locht het heuveltje in de bossen bouwde.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.