Home > Branded content > NN07 by sketch.: vervolgstap in het groeiend mode-imperium van Luc Jongen

NN07 by sketch.: vervolgstap in het groeiend mode-imperium van Luc Jongen

Met de opening van NN07 by Sketch. eind 2022 staat Luc Jongen opnieuw aan de wieg van een hip en eigentijds modeconcept waarvoor mensen van heinde en verre naar Maastricht reizen. En dat is nog maar het begin. Dankzij het nu al grote succes van NN07 by Sketch. mag de jonge Limburgse ondernemer, op korte termijn én op internationaal niveau, meer filialen van zíjn concept openen.

Jongensdroom

Al zo lang als hij zich kan herinneren wordt Luc Jongen gefascineerd door kleding en merken. In de media ziet hij hoe popsterren en bekende sporters zoals Michael Jordan altijd de hipste kleding dragen en op die manier een, vaak uniek, imago creëren. Dat intrigeert hem. Als hij naast zijn opleiding een bijbaantje moet kiezen, kiest Jongen dan ook niet voor de horeca, maar voor de modebranche. Bij zijn eerste werkgever leert hij veel over het runnen van een modezaak; wat werkt en vooral wat niet werkt. Ook besluit hij dan al dat hij ooit, op exact die plek, een imposant winkelpand midden in de Stokstraat, zelf een modezaak zal openen.

 Sketch.

Met de opening van NN07 by Sketch. komt dat voornemen, tien jaar na dato, uit. Niet dat dat zomaar is komen aanwaaien. In tegendeel; alles wat Jongen doet, heeft hij naar eigen zeggen te danken aan Sketch., de modezaak die hij in 2017 opende. „Het allermoeilijkste in de exclusieve tak van de modebranche is het binnenhalen van de juiste merken. En dat werkt eigenlijk heel simpel: je mag het ene exclusieve merk pas verkopen als je het andere verkoopt en vice versa. Moet je vanaf nul beginnen dan heb je een lange weg te gaan. Ik had het geluk dat ik nog wat contacten had overgehouden aan mijn bijbaantje in de Stokstraat.” In ruim zes jaar tijd bouwt Jongen het ‘merkenpakket’ van Sketch. gestaag uit. En hoewel dat ‘pakket’ nooit af is – elk seizoen vraagt om vernieuwing, merken die dit seizoen booming zijn, kunnen volgend seizoen de plank volledig misslaan – weet Luc Jongen al ontelbare seizoenen, zonder uitzondering, fashionista’s uit het hele land en ver daarbuiten te verrassen en verbazen.

Samenwerking

In de loop van 2022 begint het bij Luc te kriebelen: hij wil door. Gelukkig merkt hij aan alles dat dat ook echt kan. Of moet, want terwijl de vraag groeit, blijft het aantal vierkante meters bij Sketch. gelijk. Ondanks dat succes kiest Luc er toch voor om geen nieuwe vestiging van het bestaande concept te openen, maar een deels nieuwe weg in te slaan. „We hebben binnen Sketch. gekeken naar de best presterende merken. Dat waren er een paar, waaronder NN07, of No Nationality. Dat sprong er voor mij absoluut uit, deels omdat ik de makers persoonlijk ken en ik weet dat zij dezelfde visie hebben als ik.” Gelukkig blijkt die vertrouwensband wederzijds en hoeven de mensen achter NN07 – een jong, hip Deens merk voor mannen van alle leeftijden – niet lang na te denken over een samenwerking. Ook zij zien veel potentieel en weten dat dit, een fysieke winkel die ook hun naam draagt, dé manier is om marktaandeel te vergroten.

Collectie

Dat de nieuwe zaak van Luc Jongen de naam van NN07 draagt, betekent niet dat je er alleen items uit de collectie van NN07 vindt. „NN07 by Sketch. is een multibrandstore met NN07 in de hoofdrol, daarnaast verkopen we kleding en accessoires, maar ook tafelboeken en geuren, van andere merken waar we graag mee samenwerken. Dat is altijd de kracht geweest van Sketch. en die lijn wil ik hier graag doorvoeren. De stijl van de complete collectie is het beste te omschrijven als ‘alledaags maar wel exclusief’ en met een trendy twist. De focus ligt nu nog op kleding voor mannen, maar daar gaat, onder andere in samenwerking met NN07, op korte termijn verandering in komen.”

Internationale allure

NN07 by Sketch. is dan pas een paar maanden open, er mag nu al gesproken worden van een groot succes. Dat is deels te danken aan de bestaande klantenkring van Sketch., al weten ook veel nieuwe klanten de zaak te vinden. Sommigen bewust, sommigen per toeval. Omdat ze langslopen en de naam herkennen, of zich aangetrokken voelen tot het indrukwekkende interieur van de zaak. „Dat is ontworpen door Ontwerpbureau Reiters-Wings. De opdracht was ‘minimalistisch met internationale allure’. Het eindresultaat is gebaseerd op de Amerikaanse caravan, met aluminium voor het industriële gevoel en hout voor de warmte.” Je zou het een hip en modern museum kunnen noemen. En dat zette zelfs de mensen achter NN07 aan het denken: hier zit nog meer potentie in dan aanvankelijk gedacht. En dus krijgt Luc Jongen de ruimte om de komende jaren meer filialen van NN07 by Sketch. te openen, in Nederland en de rest van Europa.

Stokstraat 35, Maastricht (NL)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.