Home > Branded content > Blijvend en snel gewicht verliezen

Blijvend en snel gewicht verliezen

Gewicht verliezen is niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend. Op gewicht blijven is vervolgens ook hard werken. Maar, je kunt het jezelf ook makkelijk(er) maken. Dat deed ook de heer Van den Brink, die onder begeleiding van de Nederlandse Obesitas Kliniek vijftien kilo afviel.

Van de Brink (62) stopte drie jaar geleden met roken. Dat had een enorme gewichtstoename tot gevolg. Hij had altijd een gewicht passende bij zijn lengte, nu woog hij binnen de kortste keren 150 kilo. „Mede door mijn drukke baan lukte het mij zelf niet om dat gewicht eraf te krijgen.”

Afvallen met medicatie

Via een collega hoorde Van den Brink over een nieuw geneesmiddel tegen overgewicht, in de vorm van een spuitje dat je zelf eenvoudig kunt toedienen. „Als proefpersoon mocht zij in het AMC het middel testen en viel daarmee kilo’s af.’’ Van den Brink verdiepte zich in de werkzame stof in het medicijn. Het bleek een middel dat helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel, waardoor het hongergevoel afneemt. „Op dat moment werd alleen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in Heerlen met het middel gewerkt, dus maakte ik een afspraak in Heerlen.”

Nederlandse Obesitas Kliniek

„De Nederlandse Obesitas Kliniek is er voor iedereen met overgewicht”, vertelt leefstijlcoach Eline Driessen. „Wij bieden operatieve en niet-operatieve behandelingen die helpen bij gewichtsverlies aan. Daarin zijn wij uniek omdat we cliënten met een BMI vanaf 27 helpen. In het ziekenhuis, waar louter operatieve behandelingen worden toegepast, kom je pas in aanmerking bij een BMI vanaf 35.”

Elke cliënt die bij de Nederlandse Obesitas Kliniek binnenkomt wordt eerst uitgebreid gescreend. Een multidisciplinair team van psychologen, dokters en diëtisten bepaalt samen of de cliënt qua gezondheid voor behandeling in aanmerking komt en welke behandelmethode het beste werkt.

Begeleiding

De behandelmethode wordt gezien als hulpmiddel om een streefgewicht te bereiken. Belangrijker is dat de Nederlandse Obesitas Kliniek al haar cliënten koppelt aan een multidisciplinair team onder leiding van een leefstijlcoach. „Samen helpen wij de cliënt om leefstijlveranderingen door te voeren zodat het behouden van het streefgewicht op de lange termijn haalbaar en houdbaar is. Op die manier willen we terugval voorkomen.”

Resultaat

In zijn eerste drie maanden verloor Van den Brink vijftien kilo. Onder andere door de hectiek rondom Covid-19 kwam hij daarna op een zogenoemd plateau terecht maar bleef wel in periodiek contact met de kliniek. Deze maand begint zijn tweede behandeljaar, met als doel zijn streefgewicht van 120 kilo te behalen.

De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft negen vestigingen verspreid door het hele land. Behandelingen zonder operatie zijn mogelijk in Heerlen, Den Haag, Amsterdam en Velp.

John F. Kennedylaan 301, Heerlen (NL) – obesitaskliniek.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu