Home > Branded content > Black Label Hotel Valkenburg

Black Label Hotel Valkenburg

De bouwvergaderingen zijn pas net begonnen – en veel is er nog niet te zien – maar hotelondernemer Martin Hendricks kan het eindresultaat wel dromen. De afgelopen maanden heeft hij onder meer via moodboards én de nieuwste 3D-technieken een goed beeld gekregen van het nieuwe Black Label Hotel dat hij vanaf volgend jaar in Valkenburg gaat exploiteren.

Het nieuw te bouwen hotel – met 65 kamers op viersterrenniveau – is een van de pijlers van het leisure centre dat op het terrein van de voormalige Bierbrouwerij De Leeuw in het Geulstadje wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Wyckerveste.

Experience centre
Hoewel iedereen van harte welkom is in het nieuwe hotel, speelt het deels in op de behoefte van de doelgroep die naar Valkenburg komt vanwege de vele mogelijkheden op het gebied van de wielersport. Daarbij wordt samengewerkt met de wereldvermaarde fietsenfabrikant Shimano, die naast het in aanbouw zijnde hotel bezig is met het optuigen van een experience centre. Het wordt het eerste Shimano-belevingscentrum van Europa, waar iedereen die graag op de racefiets zit of van vissen houdt − Shimano maakt ook hoogwaardige onderdelen voor de hengelsport – actief kan kennismaken met de nieuwste modellen en materialen, door ze uit te proberen tegen het decor van de schitterende Zuid-Limburgse heuvels. Hendricks, directeur van de nog jonge hotelgroep Black Label Hotels (bekend van Kasteel de Hoogenweerth, dit jaar uitgeroepen tot de beste trouwlocatie van Limburg) kan bijna niet wachten tot zijn nieuwe bedrijfsonderdeel er staat. „Het wordt ontzettend ruig, maar van buitengewone klasse,” licht hij alvast een tipje van de sluier op.

Gezond en duurzaam
Black Label Hotel Valkenburg, dat in de volksmond ‘het wielerhotel’ is gaan heten, moet in het vroege voorjaar van 2019 operationeel zijn. In het paasweekend van 20 en 21 april wordt in Valkenburg de 54ste Amstel Gold Race verreden, een evenement waarvoor elke jaar weer vele duizenden wielerliefhebbers uit het hele land naar de wielerhoofdstad van Nederland afreizen. Het hotel, waarvoor volgens de jonge directeur van Black Label Hotels door Ontwerpbureau Reiters in Maastricht een ‘heel gaaf industrieel interieurontwerp’ is bedacht, is uitgerust met onder meer een cycle welness. Daarnaast voorziet het in een hoogwaardig horecaconcept, dat aansluit op de specifieke wensen van de gast. „Wie bereid is om driehonderd kilometer te rijden om een fiets te testen, wil na een dag hard sporten ook bewust, gezond en duurzaam kunnen eten, in een restaurant van hoog niveau.”

www.blacklabelhotels.nl

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu