Home > Branded content > Pasveld graskalf: kwaliteit van leven én de smaak van vroeger

Pasveld graskalf: kwaliteit van leven én de smaak van vroeger

De sluiting van restaurants en brasserieën in Zuid-Limburg als gevolg van de coronamaatregelen heeft ook zijn weerslag op leveranciers van streekproducten. Omdat zij de afgelopen tweeënhalve maand niet of nauwelijks hebben kunnen leveren aan de horeca, richten ze hun aandacht in toenemende mate op particulieren.

Aangezien veel restaurants in het Heuvelland er onder normale omstandigheden kind aan huis zijn, heeft ook Slagerij Kusters de gevolgen van de crisis ervaren. Het heeft de ambachtelijke slagerij in Margraten er echter geenszins van weerhouden om de bakens deels te verzetten en inventief bezig te blijven. Onder meer met het ontwikkelen van nieuwe culinaire ideeën.

Zo wordt momenteel het bekende Pasveld-kalfsvlees extra onder de aandacht gebracht bij particuliere klanten. De reden hiervoor ligt voor de hand: veel mensen vinden het in deze zware tijden extra leuk om gastronomisch te barbecueën in eigen tuin. De speciale pakketten die Slagerij Kusters heeft samengesteld helpen daarbij. Aan de hand van meegeleverde receptuur en andere instructies kunnen in een handomdraai de fraaiste kalfsgerechten worden bereid.

Volgens Slagerij Kusters roept het ambachtelijk kalfsvlees herinneringen op aan ‘de smaak van vroeger’. Het vlees is eens te meer bijzonder daar Roy Kusters en zijn team al het mogelijke doen op het gebied van dierenwelzijn. Kwaliteit van leven staat bij de ambachtelijke slagerij voorop.

De kalveren van Slagerij Kusters krijgen op het Pasveld in het Limburgse Heuvelland dan ook alle ruimte en vrijheid. De graskalfjes worden circa een half jaar door moederkalf gevoed, waarna ze overgaan op het eten van voedzaam gras en maïs. Afgezien van de hoogwaardige voeding die ze krijgen, blijven ze dankzij de ruimte die ze hebben volop in beweging. Het kalfsvlees is daardoor mooi rosé van kleur, vol van smaak en botermals.

Het dagverse Pasveld Graskalf Vleespakket, met daarin lekkernijen als kalfsoesters, schnitzels en saucijzen, wordt zes dagen per week vers aan huis geleverd. Bestellen kan online of telefonisch.

Rijksweg 73, Margraten (NL) – slagerijkusters.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.