Home > Branded content > De Krekerij

De Krekerij

Al zestien jaar biedt Charles van Goch met de Columbus Trophy een podium en helpende hand aan startende entrepreneurs die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitality-concept ontwikkeld hebben. Dit jaar gingen de oprichters van de Krekerij, Sander Peltenburg en George Brandeburg, met de Columbus Trophy naar huis. De prijs heeft inmiddels een mooie, centrale plek gekregen op het hoofdkantoor van de jonge Rotterdamse onderneming.

De Krekerij
Bij de Krekerij verwerken we krekels en sprink-hanen tot toegankelijke en toegankelijke en lekkere vleesproducten,” vertelt Jasmijn de Vries, een van de medewerkers van de Krekerij, op de finalestand op de Place des Amis op de BBB, de plek waar al die jaren de prijsuitreiking van de Columbus Trophy plaatsvindt. De Krekerij wil de perceptie op het eten van insecten veranderen. Het bieden van lokale en duurzame alternatieven als aanvulling op de Hollandse eetcultuur is de kern van deze doelstelling.

De smaak
Ondanks deze wetenschap zijn consumenten huiverig om daadwerkelijk insecten te eten. Dat beseffen ze bij de Krekerij ook. „De uitdaging zit ‘m vooral in hoe je het op de markt brengt. Het is een uitdagend en uniek hapje. Consumenten gaan steeds vaker voor beleving en dat werkt in ons voordeel.” Als de nieuwsgierige durfallen de insectenproducten van de Krekerij proberen, zijn de reacties over het algemeen heel positief.

De inspiratie
De inspiratie deden de oprichters van de Krekerij op toen een van hen een TED Talk over het eten van insecten in de toekomst bijwoonde. Met een halve sprinkhaan achter de kiezen bedacht hij dat dit niet de toekomst zou kunnen zijn. Maar toen zijn beste vriend, een fervent krachtsporter, later hoorde welke voedingsstoffen er in insecten zitten − met name eiwitten die bijdragen aan herstel en groei van spieren − werd hij enthousiast. De vrienden besloten hun krachten te bundelen en startten de Krekerij.

De toekomst
Tot nog toe focust de Krekerij zich met de Krekelburger en de Krekechini, dankzij hun diepe umami-smaak allebei veelzijdige producten, voor-namelijk op de horeca. In 2030 hopen Sander en George dat heel Nederland ten minste één keer per week insecten eet.

De inschrijvingen voor de zeventiende editie
van de Columbus Trophy openen
in maart 2020.
Kijk voor meer info op
www.columbustrophy.eu

__________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu