Home > Branded content > Het Gerecht valt in de smaak

Het Gerecht valt in de smaak

Droge PX uit Chili, klassieke viognier, rijpe riesling uit de Rheingau en Grüner Veltliner uit Oostenrijk. Voorbeelden van mooie wijnen die Ellis Huijnen, gastvrouw van Het Gerecht in Roermond, de afgelopen maanden met veel plezier heeft geschonken in haar wijnarrangementen. „Veel mensen kennen de PX van de zoete sherry’s, maar dat je er ook mooie droge resultaten mee kunt bereiken is vrij onbekend.”

Juiste verhaal
Het onbekende wat bekender maken. Voor Ellis is het een missie die niet snel zal eindigen. Ook overweegt ze de prettig geprijsde wijnkaart uit te breiden. Met Limburgse wijnen, maar ook wijnen waar ze zelf graag een stuk voor omfietst. Barolo bijvoorbeeld, maar ook Priorat, al kom je dan wel automatisch in het duurdere segment terecht. Ellis: „Wij werken graag met bijzondere wijnen van kleine producenten. Wijnen die ook nog eens mooi geprijsd zijn. Dan is het voor mij een sport om onze gasten met het juiste verhaal over de streep te trekken.”

Grote droom
Haar partner en tevens chef-kok Cederik Pieters hoort het lachend aan. „Onze wijngaard kan nog groeien,” zegt hij. „Onze kelder niet.” Na jarenlang te hebben samengewerkt in diverse restaurants (onder meer Toine Hermsen en Rantrée in Maastricht), kwam in maart dit jaar hun beider grote droom uit: een eigen zaak in het centrum van Roermond, een stad die in culinair opzicht razendsnel in opkomst is.

Gemeenschap
Cederik kookt volgens de principes van de klassieke Franse keuken, al geeft hij daar een eigen draai aan, met smaken en ingrediënten uit de hele wereld. „Zijn sauzen zijn klassiek,” zegt Ellis. „Het is leuk om daar eens iets anders bij te schenken dan een klassieke wijn.”

Het aanstekelijke enthousiasme van de jonge horecaondernemers én de huiselijke sfeer die ze avond aan avond weten te creëren, beginnen in Roermond al aardig bekend te worden. Cederik: „In het begin verkochten we veel huiswijn en aten de gasten vooral à la carte. Maar nu ze onze keuken beginnen te kennen – en de bijzondere wijncombinaties die Ellis daarbij bedenkt – horen we steeds vaker: ‘Verras ons maar’. We zijn heel snel opgenomen in de Roermondse gemeenschap en dat maakt ons trots.”

Restaurant Het Gerecht
H. Geeststraat 27
Roermond
0475-315289
https://bijhetgerecht.nl/

_________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.