Home > Branded content > Kliniek aan de Maas is verhuisd: in alle rust van alle gemakken voorzien

Kliniek aan de Maas is verhuisd: in alle rust van alle gemakken voorzien

Kliniek aan de Maas heeft een nieuwe locatie. Iets verder van de Maas, aan buitenplaats de Wittevrouwenhof in Scharn. De nieuwe kliniek is van alle nieuwste technieken en gemakken voorzien om cliënten warm te ontvangen en nog beter van dienst te zijn.

Toen Camiel Zeijen en Pascal Meijer – allebei gecertificeerd cosmetisch arts KNMG – in 2014 startten met Kliniek aan de Maas, waren ze nog maar met z’n tweetjes. Toch huurden ze alvast een ruim pand. ‘Op de groei’, met voldoende ruimte voor eventuele nieuwe collega’s. En groeien deden ze, sneller dan ze zelf hadden durven dromen. Binnen vijf jaar oversteeg het aantal behandelaren het aantal beschikbare behandelruimtes aan de Van Hasseltkade. Als gevolg moesten plannen voor de toekomst enige tijd on hold gezet worden en kon Pascal niet langer opleider zijn voor nieuw op te leiden cosmetisch artsen. Er was behoefte aan meer ruimte en daar werd de afgelopen drie jaar dan ook ijverig naar gezocht. Lange tijd zonder succes. Tot Camiel en Pascal begin 2023 een absolute, volledig ingerichte, droomlocatie vonden in Scharn.

Wittevrouwenhof

De Wittevrouwenhof in Scharn diende jarenlang als kuuroord voor de nonnen van het klooster aan het Vrijthof in de stad. Deze omgeving was toen nog helemaal bebost en een ware verademing vergeleken met de drukte van de stad. Inmiddels vinden mensen hier ook rust en ontspanning: de afgelopen jaren hebben zich op de Wittevrouwenhof meerdere behandelaren met diverse medische en cosmetische specialisaties verzameld. „In de zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie voor de kliniek hebben we diverse panden in Maastricht bezocht, zo ook de bedrijfsruimte in het landhuis van de Wittevrouwenhof”, vertelt Pascal. Maar net als alle andere locaties die de revue passeer[1]den, voldeed deze locatie niet aan onze eisen. „Toen we begin dit jaar nog een keer in de buurt waren en langs wandelden, zagen we dat de ruimte in het souterrain leegstond. We hebben toen direct gebeld met de eigenaar, konden de dag erna al gaan kijken en hebben niet veel later de handtekening gezet.”

Compleet

In het souterrain van de Wittevrouwenhof vonden Camiel en Pascal alles wat ze voor hun volgende stap voor ogen hadden en een beetje meer. „De ruimte is meer dan groot genoeg. In totaal hebben we drieëntwintig ruimtes: drie consultruimtes, acht behandelkamers, extra serviceruimtes, een ruime ontvangst- en wachtruimte, een vergaderzaal en twee kantoren, om maar wat te noemen”, licht Pascal toe. „Doorslaggevend was niet per se het aantal ruimtes en vierkante meters, maar vooral de hoge mate van afwerking en het ‘wow’-effect dat het bij ons opriep.” De nieuwe locatie van Kliniek aan de Maas is een volledig ingerichte kliniek, met fully-functional behandelruimtes waar ook (kleine) chirurgische ingrepen gedaan mogen worden. Er hoefden geen grote aanpassingen meer gedaan te worden voordat Camiel, Pascal en de rest van het team begin april hun intrek konden nemen.

Warm

Behalve de ruimte voor professionaliteit, speelde ook de uit[1]straling een belangrijke rol bij het vinden van een nieuwe locatie. „Die uitstraling moest passen bij hoe wij de kliniek al bijna negen jaar runnen: warm en huiselijk. Bij ons moeten cliënten zich direct thuis en op het gemak kunnen voelen”, zegt Pascal. En dat kan hier: anders dan in de stad, kunnen cliënten hier makkelijk en kosteloos parkeren. De sfeer binnen is behaaglijk. De kliniek mag dan in het souterrain gevestigd zijn, grote raampartijen richting de eigen binnenplaats en lichtkoepels zorgen voor voldoende daglicht. De kliniek zelf is van binnen vrij open, maar wel goed verscholen van de buitenwereld, wat weer een gevoel van privacy met zich meeneemt. De eerste cliënten op de nieuwe locatie zijn razend enthousiast. Kliniek aan de Maas had altijd al een mooi pand, nu hebben ze een mooie kliniek.

Toekomstplannen

Op de nieuwe locatie hebben Camiel en Pascal direct alle ruimte en mogelijkheden om het behandelaanbod van Kliniek aan de Maas uit te breiden. Dat betekent dat je binnenkort ook voor ooglidcorrecties bij Kliniek aan de Maas aan het juiste adres bent. Iets verder in de toekomst zullen er ook andere behandelingen – waarvan de meeste nog niet beschikbaar zijn in Nederland – aangeboden worden. Ook is op de nieuwe locatie voldoende ruimte voor Pascal om de rol van opleider weer op te pakken. Dat betekent dat cosmetisch artsen in opleiding hier praktijkervaring kunnen opdoen. Daarnaast is Kliniek aan de Maas gevraagd om kenniscentrum te worden op het gebied van huidtherapie en geavanceerde laserbehandelingen met de Alma Hybrid™ laser, één van de paradepaardjes van Kliniek aan de Maas. Een nieuwe locatie en een groter aanbod, maar de visie van Kliniek aan de Maas blijft onveranderd. Pascal: „Behandelingen zijn van de hoogste kwaliteit, worden veilig uitgevoerd en zijn op de persoon toegesneden. Onze aanpak is steeds holistisch waarbij cosmetisch artsen en huidtherapeuten intens samenwerken.”

Wethouder van Caldenborghlaan 45, Maastricht (NL) –kliniekaandemaas.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.