Home > Branded content > Thiessen Wijnkoopers en Bar1717 brengen wereldse belevingen op ’t Preuvenemint

Thiessen Wijnkoopers en Bar1717 brengen wereldse belevingen op ’t Preuvenemint

In de zomer van 2023 maakte Thiessen Wijnkoopers, het oudste wijnhuis van Nederland, zijn grande rentrée op ’t Preuvenemint – ’s lands grootste openluchtrestaurant. Dat bleek een gigantisch succes, en dus keert Thiessen ook komende zomer terug naar het Vrijthof. Dat doet de wijnhandelaar dit jaar samen met de eigen, eind vorig jaar geopende, BAR1717

Het grote succes had Thiessen Wijnkoopers vorige zomer niet alleen te danken aan de grootte en ligging van hun stand, maar vooral aan het ruime aanbod goede wijnen voor normale prijzen. „Des te verrassend omdat veel bourgondiërs het idee hebben dat we vooral duur en exclusief zijn, terwijl we eigenlijk een heel divers aanbod wijnen, in alle prijscategorieën, hebben.”

Wereldse proeverij

Sloeg Thiessen Wijnkoopers vorig jaar nog de handen ineen met een Maastrichts restaurant voor de culinaire omlijsting van de ruime stand midden op het Vrijthof, het lekkers komt dit jaar allemaal uit eigen keuken. Althans, uit de keuken van BAR1717. Dat is de wijnbar die eind 2023 in het pand naast Thiessen Wijnkoopers, als onderdeel van de wijnhandel, de deuren opende. Op ’t Preuvenemint wordt de warme sfeer van de wijnbar gekopieerd in decor en menukaart. Daarvoor kiest Thiessen voor een formule bestaande uit à la carte-keuzes en vooraf te reserveren proeverijen met elke dag een andere streek of ander land als thema. Zo kunnen gasten in principe élke dag langskomen en toch steeds verrast worden met nieuwe smaken.

Smaakvol verbinden

Behalve een hotspot voor levensgenieters moet de stand van Thiessen Wijnkoopers ook een go to worden voor (zakelijke) evenementen. Onder de naam ‘wine and dine, smaakvol verbinden’ kun je er borrels – al dan niet in combinatie met hapjes of complete proeverijen – tot maximaal honderd personen reserveren.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.