Home > Branded content > DanDé Galanterie maakt van elk huis een thuis

DanDé Galanterie maakt van elk huis een thuis

In hartje Roermond, in de historische Heilige Geeststraat, ligt op het hoekje het sfeervolle pand van interieurzaak DanDé. Galanterie staat er op de ruit. En dat triggert ons om een kijkje te gaan nemen. We ontdekken een pareltje in de bisschopsstad. Met een innemende eigenaar bovendien.

Een warm bad. Zo voelt het als je bij DanDé over de drempel stapt. Aangename muziek. Heerlijke geurkaarsen en een allerhartelijkste ontvangst met een attente kop koffie. „Zo hoort het toch?”, zegt Dan Derks, de eigenaar van DanDé. Hij houdt ervan om zijn klanten alle aandacht te geven. „Daarom werk ik het grootste deel van de week alleen op afspraak”, vertelt hij. „Ik wil mijn klanten in alle rust kunnen ontvangen.”

Iedereen heeft een eigen verhaal

DanDé is een sfeervolle interieurzaak. Dan verkoopt er meubels en accessoires. Daarnaast geeft hij interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Dan: „Steeds meer klanten willen een totaaladvies. Ze hebben vaak ervaren dat het kopen van losse, mooie spullen niet altijd een samenhangend resultaat oplevert. Bovendien waarderen ze de meerwaarde van een uitgewerkt interieurplan. Een andere indeling, een nieuw lichtplan, dat kan heel veel doen. Ik spreek altijd bij de mensen thuis af. Ik wil de situatie zien, maar ik wil vooral ontdekken hoe mijn klanten wonen en wie ze zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal, een eigen voorkeur. Met dat verhaal en die voorkeur wil ik kennismaken. Want alleen dan kan ik een advies geven voor een weloverwogen aankoop of een passend ontwerp.” 

Tijdloos modern of eigentijds klassiek

Veel meubels die DanDé verkoopt, zijn te personaliseren; de stof, een diepe of juist korte zit, het kan allemaal naar wens worden aangepast. Dan: „Ik laat ook alle kussens zelf maken. Dan kun je de stof, de maat en de afwerking zelf bepalen. Het zijn deze details die dat beetje extra geven. Daarom vind je hier ook accessoires die net even anders zijn. Die zorgen voor een knipoogje of de wow-factor.” In de zaak vind je verschillend gestylde sferen. Tijdloos modern of eigentijds klassiek. Dan: „Ik houd van geschiedenis en van duurzaamheid. In antieke stukken vind ik beide terug. Ze zijn een unieke aanvulling voor een interieur. Ik restaureer graag antieke vondsten om ze vervolgens in een ontwerp te verwerken, maar ik vind het ook heel leuk om de antieke kast waar de klant eigenlijk een beetje mee in z’n maag zit een eigen rol te laten spelen in het interieur.”

Nu beursbezoeken lastig zijn, ervaart Dan de kracht van sociale media. „Op een beurs ga je op zoek naar mooie merken. Nu vinden producenten mij. Ze benaderen mij omdat mijn stijl bij hun merk past. Ik ben altijd op zoek naar fabrikanten in de buurt. Ik vind het belangrijk dat je ambachtelijke bedrijven in je omgeving hebt. We hebben gezien wat er gebeurt als alles van ver moet komen. Juist omdat ik graag spullen personaliseer zijn goede contacten en korte lijnen belangrijk. Ik kan ook niet alles in de winkel laten zien, daarom is het fijn als je met een klant naar de showroom van een fabrikant kunt. Ik hecht sowieso veel waarde aan goede partners. Mijn klanten hebben recht op het allerbeste. Wat ik zelf niet kan, wil ik ook niet doen. Dan is het fijn als je een partij kunt aanraden waarvan je weet dat ze perfect werk levert.”

Perfectionist

Zelf is Dan ook een perfectionist. „Ik heb altijd bij exclusieve familiebedrijven gewerkt. Daar heb ik veel geleerd. Toen ik twee jaar geleden met DanDé begon, wist ik precies wat ik wilde. Ik leg de lat hoog. Daarom sta ik ook alleen in de zaak, geholpen door mijn echtgenoot Mark. Ik wil mijn eigen passie voor wonen en interieur op mijn klanten overdragen. Ik wil hen helpen om van hun huis een thuis te maken. Een uniek en persoonlijk thuis waar je meteen herkent wie er woont.”

Heilige Geeststraat 2, Roermond (NL) – dande.nu

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu