Home > Branded content > Leren van eeuwenoude beschaving

Leren van eeuwenoude beschaving

Innerlijke rust. Zijn we daar niet allemaal naar op zoek? Maar hoe moeilijk is het om in deze hectische maatschappij daar aandacht voor te hebben? Volgens Elaisa Engergetic wellness ligt het antwoord verscholen in de wijsheden van de oudste beschavingen ter wereld. Op deze adembenemende plek, midden in natuurgebied De Hoge Kempen, word je uitgenodigd om je aandacht voor even naar binnen te keren.

Elaisa opende in september zijn deuren en biedt alles wat je van een modern wellnesscentrum verwacht: sauna’s, zwembaden, stoombaden, massages en schoonheidsbehandelingen. Maar er is meer. De ruimte en de serene rust die je hier ervaart, zijn uniek. Het resort van ruim zevenduizend vierkante meter is gelegen in een bijzonder stukje natuur, verscholen tussen de bossen, op afstand van de bewoonde wereld. Vanuit elke plek in het gebouw heb je een weids uitzicht op de heuvels en het idyllische meer. Je voelt je daadwerkelijk één met de natuur. Om de rust te bewaren, bevindt de parkeerplaats zich buiten het terrein en worden gasten met elektrische shuttles naar de ingang gebracht. Om dezelfde reden is er een maximum gesteld aan het aantal gasten op een dag.

Verbinding met het innerlijk
„Kristallen, geometrie en klank zijn de drie pijlers van Elaisa,” legt eigenaar Jean Luc Kumpen uit. „Er is twintig ton aan kristallen van over de hele wereld in het gebouw verwerkt vanwege de energetische eigen-schappen. Het ontwerp is gebaseerd op de sacrale geometrie, waaronder de gulden snede en de levensbloem. Dit is iets wat door je onderbewuste wordt opgepikt. Je begrijpt het niet, maar je voelt het wel. Het helpt om meer in verbinding te staan met het innerlijk.”Elaisa is het acroniem van Egypte Lemuria Atlantis Inner Source Activation. „Egypte, Lemuria en Atlantis zijn de allereerste beschavingen op aarde. Inner Source Activation staat voor het activeren van je bewust-zijn.” Kumpen heeft veel gereisd en nam rituelen en ervaringen met ceremonieën vanuit de hele wereld mee. Hij brengt op deze plek oude en nieuwe culturen samen. Meer dan twintig religies van Christendom en Tatoïsme tot Hindoeïsme en Boeddhisme zijn vervat in de vele beelden, zuilen en ornamenten. Wanneer je door de verschillende ruimtes loopt zie je invloeden van de Inca’s, Romeinen en Maya’s. Ook de rituelen en behandelingen zijn hierop geïnspireerd. Als enige plek in de Benelux kun je hier bijvoorbeeld een Temazcal bijwonen, een ceremonie uit Mexico waarbij je lichaam op een ceremoniële wijze wordt gereinigd. Volgens Kumpen zijn de eeuwenoude wijsheden en rituelen actueler dan ooit: „Deze oude volkeren hadden een bijzonder hoog niveau van spiritueel bewustzijn. Ze leefden in evenwicht met de elementen van de natuur. Die verbinding met onszelf en de natuur zijn we in de Westerse wereld een beetje kwijtgeraakt.”

Op je eigen manier ervaren
Hoewel elk aspect van Elaisa een diepere betekenis heeft, wil Kumpen er niet zweverig over doen. „Mensen kunnen Elaisa op hun eigen manier ervaren. Het gros van de gasten komt hier vooral om in alle rust te genieten van het zwembad, de sauna’s en de natuur. En als je meer verdieping zoekt, kan dat met de therapieën en workshops. Denk aan mindfulness en persoonlijke ontwikkeling, yogasessies en klankconcerten.” Kumpen heeft een persoonlijke missie met dit grootse project waar hij negentien jaar aan heeft gewerkt. „Ik gun iedereen innerlijke rust. Voor mij staat dat gelijk aan gelukkig zijn. Wie wil dat niet? Je kunt de innerlijke rust bij Elaisa vinden, als je ervoor open staat. En hopelijk neem je het ook mee naar huis.
” www.elaisawellness.com

__________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu