Home > Branded content > Slenaker Vallei Boutique hotel & restaurant: Zuid-Franse gastvrijheid dichtbij huis

Slenaker Vallei Boutique hotel & restaurant: Zuid-Franse gastvrijheid dichtbij huis

Slenaker Vallei Boutique Hotel & Restaurant verwelkomt steeds meer gasten, ook uit de eigen regio, die kiezen voor een minivakantie dichtbij huis. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het romantische hotel alles heeft wat je zoekt wanneer je op vakantie gaat naar de Provence.

Vraag eens aan een local in een van de grotere plaatsen aan de Côte d’Azur waar hij het liefst naartoe gaat als hij betaalbaar én op niveau wenst te dineren. De kans is groot dat je als antwoord krijgt dat hij kiest óf voor de rijkelijk beboste heuvels ten noorden van de stad, of op een gemoedelijk plekje in de stad zelf, maar dan wél op enige kilometers van het drukke centrum.

Kabbelend riviertje

Monique Haagmans en Wim Teuben, de eigenaren van Slenaker Vallei Boutique Hotel & Restaurant in het prachtige Heuvellanddorp Slenaken, weten precies te omschrijven wat de gasten willen: juist datgene waar ze zelf naar op zoek zijn als ze met vakantie gaan. Een warm onthaal, een vriendelijke bediening en bovenal goed eten. „Vaak krijgen wij van onze gasten te horen dat ze toch een beetje het idee hebben dat ze in Frankrijk op vakantie zijn”, vertelt Wim. „Niet zo vreemd als je kijkt naar de heuvelachtige omgeving, waar je urenlang kunt wandelen, het feit dat we aan een kabbelend riviertje liggen en de rust die van alle kanten op je afkomt. Een compleet vakantiegevoel dus. Terwijl ze na een uitgebreide lunch, al dan niet in combinatie met een ontspannende wandeling of fietstocht vaak maar in de auto hoeven stappen om diezelfde dag weer keurig op tijd thuis te zijn.”

Hoogwaardige keuken

Het veranderende klimaat heeft ook zo zijn voordelen, weet de hotelier inmiddels uit ervaring. „De laatste jaren hebben we zelfs in november nog aardig wat zonuren gehad, dus ook om van het mooie weer te profiteren hoef je met een beetje geluk niet in een vliegtuig te stappen.” Datzelfde geldt voor de hoogwaardige keuken onder leiding van chef-kok Jeroen Peeters. De menukaart van restaurant De Vallei – het hele jaar door, zeven dagen per week geopend voor zowel lunch als diner – biedt met zorg samengestelde gerechten die prachtig ogen en waar zelfs de meest verwende gastronoom van watertandt. Uiteraard wordt er uitsluitend gewerkt met hoogwaardige seizoensproducten.

Wildseizoen

Hoewel de nazomer van Monique en Wim nog wel even mag aanhouden, zijn hun ogen al voorzichtig gericht op de onvermijdelijk naderende herfst. Een prachtige periode in het Heuvelland: kleurend blad, laagstaande zon en vanaf de derde week van oktober wildtijd. „Ook in restaurant De Vallei haken we volop in op het wildseizoen”, blikt Wim alvast vooruit. „Gasten mogen zich verheugen op mooie gerechten met wild bereid. Wat er zoal op de kaart staat? Anjouduif, hertenfilet, patrijs, haas en nog veel meer. Begeleid met mooie volle wijnen. ‘Wild genieten’, zou je kunnen zeggen. ”Volgend hoogtepunt voor Slenaker Vallei Boutique Hotel & Restaurant is de feestmaand december. Vanaf de derde week van november is het hotel volledig in kerstsferen. Monique gooit al haar creativiteit in de strijd bij het rijkelijk versieren van de entree, de lobby, de lounge en het restaurant. „Onze hotelgasten kunnen genieten van culinaire arrangementen inclusief overnachtingen en diners, maar ook gasten die niet in het hotel verblijven zijn van harte welkom voor de kerstlunchmenu’s, de kerstdinermenu’s en het speciale Nieuwjaarsmenu.”

Sfeervolle ambiance

Er is veel belangstelling voor de herfst en de kerstperiode, aldus Wim. „Als het wat kouder wordt, is het binnen heerlijk knus in een warme en sfeervolle ambiance. Maar wie er desondanks de voorkeur aan geeft de lunch of diner te genieten op ons terras, kan daar rekenen op eenzelfde soort warmte. Slenaker Vallei Boutique Hotel & Restaurant staat voor pure gastvrijheid, zelfs als het weer wat minder is.” Slenaker Vallei, Boutique Hotel & Restaurant beschikt over twintig, recentelijk gerenoveerde kamers. Een aantal ervan biedt een prachtig uitzicht op de Gulpvallei, met prachtig glooiende heuvels en de meanderende Gulp. Het hotel biedt volop eigen parkeergelegenheid, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Dorpsstraat 1, Slenaken (NL) – slenakervallei.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.