Home > Branded content > Gilissen Advice Group: ‘dedicated partners for life’

Gilissen Advice Group: ‘dedicated partners for life’

„Er is een wereld te winnen in de hypotheken en verzekeringen”, zeggen Christian en Vera Gilissen. „Gilissen Advice Group biedt voor de zakelijke markt, zowel de starter als de gevestigde ondernemer, een persoonlijke aanpak met advies en service op maat. Ook de particulier weet goed de weg te vinden naar ons kantoor.’’ Uit de groei van het Maastrichtse kantoor de voorbije jaren blijkt dat er veel behoefte is aan deze ‘andere manier van adviseren’.

Heb jij je zaken goed op orde?

 Voor veel ondernemers staat de wereld momenteel op zijn kop: torenhoge inflatie, een verstoorde supply chain, energieprijzen die de pan uitrijzen, personeelstekorten; stuk voor stuk nieuwe uitdagingen waar ondernemers hun handen aan vol hebben. In deze roerige tijden is het voor ondernemers vaak lastig om de zaken goed op orde te hebben. „Goed verzekerd zijn blijft cruciaal om de continuïteit van de onderneming te waarborgen”, zegt Vera. „Bedrijven zijn tegenwoordig dynamischer en veranderen sneller en vaker van koers. Het is zaak dat de verzekeringen regelmatig geactualiseerd worden en blijven aansluiten op de veranderende onderneming. Regelmatig persoonlijk contact met de klant is daarbij van groot belang.’’

Ondernemingsrisico’s in een veranderende wereld

Christian en Vera sommen moeiteloos een aantal voorbeelden uit de praktijk op. „De ondernemer die door snelle groei in korte tijd meer mensen in dienst heeft; zijn de medewerkers goed verzekerd? Hoe geef ik invulling aan goed werkgeverschap? Wat als ze ziek worden?’’

“Of de ondernemer die handel drijft met China bijvoorbeeld, die moet zich ervan bewust zijn dat daar andere kwaliteitsstandaarden gelden”, vervolgt Christian. „Dan kun je advies over productaansprakelijkheid goed gebruiken. Vera: „En denk bij internethandel ook aan risico’s als datalekken en cybercriminaliteit. Daarnaast blijft het van groot belang als ondernemer te blijven voldoen aan de preventie eisen die verzekeraars stellen. Te denken valt aan periodieke keuringen van elektra of brandblussers; ‘Ben je goed op de hoogte van deze eisen en voldoe je er ook aan?’ Niet bepaald leuke zaken om je mee bezig te houden maar wel essentieel om verzekerd te zijn van een uitkering bij schade.”

Wat geldt voor deze ‘verzekeringen gerelateerde zaken’ gaat ook op voor financieringskwesties. Een lening voor een eventuele bedrijfsinvestering vraagt om deskundig advies. Een ondernemer die een ‘hypothecaire financiering’ wenst voor zijn woning is gebaat bij een maatwerkoplossing en wil daarbij breed geadviseerd worden. Ook de keuze uit meer dan tien geldverstrekkers maakt het maatwerk.

Op zoek naar de vraag achter de vraag

Een ondernemer wil zorgeloos ondernemen en is meestal pas bezig met zijn verzekeringspolissen als de premie fors verhoogd wordt of er iets mis gaat. Een enkele keer ontdekt diegene dan zelfs dat de verzekeringsadviseur als tussenpersoon is weggevallen en het verzekeringskantoor na de zoveelste fusie is overgegaan in een ander bedrijf. Vertrouwde namen van de lokale assurantiekantoren zijn veelal verdwenen. De service laat soms ook te wensen over: de ondernemer moet belangrijke vragen over zijn bedrijf steeds vaker aan anonieme adviseurs stellen of zelfs volledig online afhandelen. En dat terwijl er heel wat op de ondernemer afkomt momenteel.

Vera: „Wij willen het tegengeluid bieden; met onze kleinschaligheid kennen wij onze klanten, weten wij wat er speelt en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Bovendien zijn onze klanten verzekerd van een vast aanspreekpunt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Ons pensioen is voorlopig nog lang niet in zicht.”

Christian: „Wij zijn onafhankelijk, dus niet gebonden aan enkele maatschappijen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld, in het belang van de klant, kritisch de polis doorlopen met de schadebehandelaars van maatschappijen.” Vera: „We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag van onze klant. ‘’

Kennis gelinkt

Het mooie is dat know how van beide specialismen -geldverstrekking en verzekeringen- ruimschoots in huis is bij Gilissen Advice Group. Bancair opgeleid beschikt het duo over brede up to date kennis om ondernemers goed te kunnen adviseren.

Vera is sinds twee jaar verantwoordelijk voor de tak Gilissen Insurance, Christian heeft Gilissen Finance onder zijn hoede vanwege zijn jarenlange ervaring in de financiële wereld.

„Klanten met specifieke vragen voor één van de twee kunnen profiteren van de kennis van de ander. De bedrijfstakken Insurance en Finance zijn bij ons op een natuurlijke manier verweven”,  zegt Vera die daarbij veelbetekenend de vingers van haar handen in elkaar schuift. „Wij linken de informatie voor onze klanten om een compleet advies te kunnen geven over financieringen en verzekeringen.”

Ondernemersadvies van ondernemers

„Daarbij zijn we zelf ook ondernemers”, gaat Christian door,: „goed lokaal ingevoerd met een ruim netwerk aan bevriende adviseurs, zoals notarissen en accountants. We weten dus welke zakelijke behoeften er liggen. Proactief anticiperen we op veranderingen binnen het bedrijf van de klant; daarin denken we mee.” Vera: „In Maastricht en omgeving speelt op dit moment dat bij familiebedrijven een nieuwe generatie aan roer komt te staan. Dat zijn de momenten om de ‘papierwinkel’ op te schonen. We helpen de jonge ondernemer -vaak leeftijdgenoten- graag op weg. We kunnen nog jaren mee en we groeien graag met hen mee als ‘dedicated partners for life’.”

gilissenfinance.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.