Home > Branded content > Horeca wil juist nú weer zonwering van Soons

Horeca wil juist nú weer zonwering van Soons

Ook al was het een hele tijd stil bij de horeca, dat wil niet zeggen dat het Maastrichtse bedrijf Soons geen opdrachten meer kreeg voor zonwering. „Integendeel”, zegt directeur Jo Bremen. „Zeker door al die beperkende maatregelen willen veel horecaondernemers vooral buiten goed kunnen werken, omdat ze binnen met te veel beperkingen zitten. Dus is het heel belangrijk om goede overkappingen, zonneschermen en luxe parasols te hebben om zodoende buiten het optimale comfort te bieden. Ook het feit dat een aantal terrassen mocht worden uitgebreid, zorgde voor extra vraag naar zonwering.”

En dus is de productie bij het bedrijf, dat vlakbij de studio’s van André Rieu en L1 ligt, ook in coronatijd gewoon doorgegaan. „We hebben in deze nieuwe vestiging veel ruimte, dus dat is geen probleem. De uitdaging is vooral om alles op tijd klaar te hebben.” Want Soons levert niet alleen aan hotels, restaurants en cafés in heel Nederland, van de Waddeneilanden tot aan Vaals, de buitenlandse markt breidt zich steeds meer uit. „Vooral Duitsland is sterk in opkomst. Niet alleen vlak over de grens, maar we gaan tegenwoordig tot Berlijn, Rostock en Neurenberg. Een heel interessante markt waarin kwaliteit zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast groeien we in Frankrijk met opdrachten tot in Bordeaux en zijn we ook actief in Spanje en op Sardinië.”

De buitenlandse belangstelling heeft vooral te maken met de innovaties die bij Soons continue worden doorgevoerd, waardoor het bedrijf voorblijft op de concurrentie. „Mijn zoon Jean-Paul en engineer Maurice Lennertz bedenken de nieuwste systemen en met de ondersteuning van al die vakmensen die we in dienst hebben, komen we tot de topproducten die voor zoveel vraag zorgen. Zo zijn onze overkappingen bestand tegen sterke wind, wat bijvoorbeeld voor strandtenten aan de Noordzeekust heel belangrijk is. Verder zijn de in de overkappingen en schermen ingebouwde LED-verlichtingssystemen heel aantrekkelijk voor onze klanten. Je kunt dan extra sfeer bieden.” De nieuwste trend is verneveling, die uit de zonneschermen komt. „Dat is gekomen door die hete zomers die we gehad hebben. Op een gegeven moment wordt het gewoon te warm om op een terras te zitten. Zo’n verneveling brengt verfrissing en daar is dan veel behoefte aan.”

Door de zich verder uitbreidende markt reist Jo Bremen als directeur niet alleen zoals voorheen door heel Nederland, maar ook de andere landen bezoekt hij veelvuldig. „Dat is boeiend, want die ervaring neem je weer mee, want in elk land is er weer een andere horecacultuur.” Soons het oudste zonwering van Nederland, viert in september het 125 jarig jubileum en is voor een nieuwe periode erkend als Hofleverancier.

soons-zonwering.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu