Home > Branded content > TON SUR TON

TON SUR TON

Wanneer je als stad van het goede leven met zo’n diversiteit aan smaken en een oogstrelend decor alle zintuigen op scherp weet te zetten, dan verdien je ook een eigen geur. Zo dacht althans het team van Maastricht Marketing. Samen met een paar Maastrichtse creatieven werkten zij de afgelopen tijd in stilte aan het samenstellen van een eigen geurlijn voor Maastricht. Eind november werd Ton sur Ton Maastricht gelanceerd bij de Bijenkorf Maastricht. Een exclusief eau de parfum universelle voor haar én hem.

Geur van het goede leven
„Maastricht ‘vangen’ in een geur, begin er maar eens aan,” lacht Leontien Mees, directeur Maastricht Marketing. „Verhalen over Maastricht verzamelen, vertellen en vertalen. We doen niets liever bij Maastricht Marketing. Het verhaal van Maastricht vertellen aan de hand van een geur, voelde voor ons dan ook als iets heel passends. Maar wat een bijzonder proces was het. Alle smaken, verhalen, stijlen die zo aan deze stad verbonden zijn, hebben we getracht samen te brengen in een parfum. Het was een proces van zoeken, kiezen en balanceren. Maar het is gelukt! Geurontwerper Tanja Schell heeft ons verhaal perfect vertaald naar een parfum. Ton sur Ton is precies dat hoogwaardig ‘niche’ eau de parfum geworden dat we voor ogen hadden. Een opwekkend en tegelijkertijd sensueel parfum dat het verhaal van Maastricht vertelt. Het parfum is opgebouwd uit vijf verschillende akkoorden of nog beter: geurtonen. Elke toon vertegenwoordigt een eigen verhaallijn uit de stad, samen staan zij symbool voor het goede leven in Maastricht.”

Suède en specerijen
Hoe dat goede leven dan ruikt? Leontien: „Dat is niet één geur. Ton sur Ton verandert gaandeweg zodra hij in contact komt met de huid en voert je mee door de stad, haar verleden en het heden. Van een kruidig specerijenakkoord dat verwijst naar traditionele lekkernijen uit de Maastrichtse keuken. Naar lindebloesem extract, heel fris en honingzoet. Langs een vleugje exotisch en zacht fruit met een knipoog naar de vruchtbare grond en het Heuvelland in onze achtertuin. En ook: suède als symbool voor ambacht en het werk van het leerlooiersgilde in het verleden. Tot slot zijn het houttonen, musk en ambergris die een gevoel van sensualiteit, saamhorigheid en onthaasten vertegenwoordigen.”

Tanja Schell, geurontwerper & parfumeur (Geurlab):
„Geur is voor mij een medium om verhalen mee te vertellen. Ton sur Ton Maastricht is een karaktervol en gelaagd parfum geworden met een stoer en ongrijpbaar randje. Iedereen zal Ton sur Ton op zijn eigen manier ervaren, net zoals ook de beleving van de stad persoonlijk is. De een valt voor het fris-se en lichtvoetige karakter, een ander neemt met name de suèdetonen of de cocktail van specerijen waar. Ton sur Ton is een luxe, handgemaakt parfum waarin de vele hoogwaardige grondstoffen zoals Osmanthus Absolute en Lindebloesem extract voor een heel natuurlijke uitstraling zorgen.”

Made in Maastricht
Ton sur Ton staat niet alleen symbool voor de geur van het goede leven in Maastricht, maar vertegenwoordigt ook de vele creatieve en innovatieve ontwikkelingen in de stad. Van geur tot kleur. Van verhaal tot verpakking. Ton sur Ton is in alle toonaarden een echte Maastrichtse creatie volgens Leontien. „Het is een niche product dat dezelfde kwaliteit als onze stad vertegenwoordigt.”

Milan Palma, productdesigner (Parma design):
„In mijn ontwerpen van het logo en de verpakking zitten allerlei verwijzingen. Zo ver-wijst het logo naar een Romeinse vesting, maar ook naar verbinding. Het logo staat voor openheid versus geborgenheid zoals je dat in Maastricht ervaart. Voor de verpakking heb ik gewerkt met natuurlijke materialen, waaronder linnen en naturel leer. Dit als link naar ambacht en mode als onderdeel van het verhaal van Ton sur Ton”.

Épices hand- & bodywash
De toon is gezet. Naast het parfum zal Ton sur Ton Maastricht langzaam uitgroeien tot een complete geurlijn. Het eerste product dat nu naast het parfum te koop is, is de hand & bodywash Épices. Deze verwijst naar het specerijen-akkoord. Specerijen die we veelal tegengekomen in traditionele gerechten uit de Maastrichtse keuken. Warm, kruidig en heerlijk passend bij de tijd van het jaar.

Ton sur Ton Maastricht Eau de Parfum en de bijbehorende hand- en bodywash Épices zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf Maastricht en het Maastricht Visitor Center. Kijk voor meer info en het uitgebreide verhaal op https://www.bezoekmaastricht.nl/ton-sur-ton

_______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu